KISKUNHALAS

2020.04.23. 12:06

Otthon maradásra és kertészkedésre biztatnak

Tíz család jutott kerti szerszámokhoz és vetőmaghoz egy új projekt keretében Kiskunhalason.

Pozsgai Ákos

Szűcs Csaba, Fülöp Róbert és Sztojka Attila (jobbra) közösen osztották ki az eszközöket 

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Pozsgai Ákos

A Maradj otthon – Műveld a kerted! címmel elindított programot a Belügy­minisztérium Társa­dalmi Esélyteremtési Főigazgatósága kezdeményezte, amelyhez csatlakozott a Kiskunhalasi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat is.

Sztojka Attila főigazgató, Fülöp Róbert polgármester és Szűcs Csaba, roma ügyekért is felelős alpolgármester közösen adták át a kerti szerszámokat tegnap délelőtt a halasi családoknak. Sztojka Attila elmondta: szeretnék, hogy valóban otthon maradjanak az emberek a kialakult veszélyhelyzet ideje alatt, az otthonlétet töltsék hasznosan, munkájuknak köszönhetően jussanak olyan terményhez, ami a család egészséges táplálkozását is segíti.

A programban biztosítanak a kertgondozáshoz használatos eszközöket, és vetőmagot is. Emellett szakmai tudást is adnak a családoknak. Papíralapon kapnak a résztvevők egy művelési naplót, amely tartalmazza, mikor, mit, hogyan tegyenek, emellett online kapcsolatot is tart a főigazgatóság a programban részt vevőkkel. A Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság kezdeményezésének második állomása volt a kiskunhalasi, összesen kilenc településen indult el a program, településenként átlagosan 8-10 család részvételével. A program létrejöttét segítette a Zöldségtermesztési Kutatóintézet és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat is.

Szűcs Csaba, Fülöp Róbert és Sztojka Attila (jobbra) közösen osztották ki az eszközöket
Fotó: Pozsgai Ákos / Petőfi Népe

Fülöp Róbert polgármester felhívta a figyelmet, hogy a családok egyben indulhatnak a városi kiskertszépségversenyen is. A kertészkedéssel töltött idő jó befektetés lesz számukra, hiszen az asztalra való zöldséget meg tudják termelni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában