Kék maszkokat kapnak a kecskeméti gyermekorvosi rendelők

A Kecskeméti EGYMI Juhar Utcai Tagintézményének vezetője, Tóth Marianna önként vállalta, hogy az autizmus napján elmaradt „kék fejpántos” együttfutásra szánt anyagból kollégáival maszkokat varr.

baon.hu

Néhány orvosi rendelőbe már eljuttatták a kész maszkokat

Forrás: A Juhar utcai „varrónők” keze alól kikerült maszkok felét a Kecskeméti Tankerület és a Kecskeméti EGYMI Nyíri úti intézménye kapta meg április közepén, a másik fele pedig dr. Nagy Beáta házi gyermekorvos közvetítésével a napokban talál gazdára a helyi gyermekorvosi rendelők dolgozói között.

A járvány miatt idén számtalan programot, eseményt le kellett mondani, vagy el kellett halasztani. Így van ez az Autista Gyermekekért Egyesület április 2-i, autizmus napi rendezvényeivel is, köztük a „kék fejpántos” együttfutással.

Az egyesület szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében arról tájékoztat, miképp hasznosítják az elmaradt esemény miatt megmaradt, fejpántok megvarrására szánt anyagot.

„A közhasznú szervezet számára magától értetődő volt, hogy a háromszáz fejpánt megvarrására szánt, jó minőségű pamutanyagot olyan célra hasznosítsa, amellyel hozzá tud járulni a veszély elleni védekezéshez. Ezért a kék anyagot az egyesület nyilvánosan felajánlotta annak, aki szájmaszkokat varrna belőle. Az elsők között jelentkezett a felhívásra a Kecskeméti EGYMI Juhar Utcai Tagintézményének vezetője, Tóth Marianna, jelezvén, hogy a maszkvarrásra átállni készülő asszisztens kollégák szívesen fogadnák a felajánlott anyagot.”

Az eredetileg fejpántok megvarrására szánt kék pamutanyag
Fotó: Autista Gyermekekért Egyesület

A Juhar utcai „varrónők” által elkészített maszkok felét a Kecskeméti Tankerület és a Kecskeméti EGYMI Nyíri úti intézménye kapta meg április közepén, a másik fele pedig dr. Nagy Beáta házi gyermekorvos közvetítésével a napokban talál gazdára a helyi gyermekorvosi rendelők dolgozói között.

Az elkészült maszkok
Fotó: Autista Gyermekekért Egyesület
Néhány orvosi rendelőbe már eljuttatták a kész maszkokat
Fotó: dr. Nagy Beáta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában