beruházás

2020.04.15. 07:00

Felújítják a 44-est, körforgalom épül a szentkirályi bekötőútnál

8,1 milliárd forintos beruházás kezdődött: ennyiből erősítik meg a 44-es főút burkolatát 20 kilométeren, és építenek körforgalmat a szentkirályi és a kapásfalui leágazásnál.

Hraskó István

Fotó: BUS CSABA

 

A beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. közölte: amíg elkészül az M44 gyorsforgalmi út Szentkirály-Lakitelek szakasza, a közúti forgalmat a 4625. jelű – azaz a kerekdombi – úton terelik majd vissza a 44-es főútra. A főút 20,3 kilométer hosszú szakaszán, egészen a szentkirályi leágazásig ezért burkolatmegerősítést végeznek. A beruházás részeként két körforgalmú csomópont is épül a 44-esen, mégpedig a szentkirályi és a kapásfalui leágazásoknál. A gépek kedden már dolgoztak is Nyárlőrinc térségében.

A munkálatok során felmarják a meglévő aszfaltréteget, majd új kötő- és kopóréteg készül. A szakaszon sebességkorlátozásra, több helyszínen félpályás lezárásra kell számítani, nappal elsősorban jelzőőrös, éjszaka- és munkaszüneti napokon pedig jelzőlámpás forgalomirányítással. A burkolatfelújítás várhatóan az év végéig tart. A körforgalmú csomópontok építését is beleértve, a teljes projekt szerződés szerinti befejezési határideje 2021 vége.

A beruházás hazai forrásból valósul meg, a kivitelezést a Közgép Zrt. végzi nettó 8,12 milliárd forint értékben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában