Kecskemét

2020.04.17. 13:55

Email-ben lehet beküldeni fotókat a gyanús bőrtünetekről

Digitális konzultációt biztosít a kecskeméti kórház általános bőrgyógyászati szakrendelése. A bőrtünetekről készített fotókat és a panaszokat email-ben kell elküldeni a kórháznak.

Hraskó István

Forrás: shutterstock.com

A kórház honlapján olvasható tájékoztatás szerint a [email protected] e-mail címen munkanapokon 8-12 óra között fogadják az e-maileket.

Legalább 3-5 képet kell készíteni jó fényviszonyok között a bőrtünet(ek)ről. Lehetőleg nappali fénynél, ablak közelében vagy erős, de szórt (plafonvilágítás) mellett. A közeli képek mellett szükség van olyan fotókra is, amelyek az egész végtagról, törzsről, arcról készültek, hogy a bőrtünetek egyben is jól láthatóak legyenek.

A betegnek meg kell adnia a személyes adatait (név, születési dátum, TAJ szám, anyja neve, lakcím, telefonszám), és leírni, van-e gyógyszerallergiája, milyen gyógyszereket szed rendszeresen, milyen belgyógyászati betegségei vannak, mik az általános és a bőrgyógyászati panaszai (mikor kezdődtek a tünetek, melyik testtájékon, terjednek-e, fájdalom, viszketés vagy égő érzés jelentkezik-e).

Ha rendelkezésre álló adatok alapján diagnózis állítható fel, ambuláns lapnak megfelelő dokumentum készül. Ehhez az Ügyfélkapun keresztül, az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatói Tér (EESZT) online felületén lehet hozzáférni.

Ha vényköteles készítmény szükséges a terápiához, azt az orvos szintén az EESZT-be, vagy más néven a „felhőbe” tölti fel (e-recept). Ezt követően a gyógyszert a TAJ kártya és személyi igazolvány bemutatása mellett a gyógyszertárban lehet kiváltani.

A leletezés 1-3 munkanapon belül történik. Ha a rendelkezésre álló adatok alapján a diagnózis nem állítható fel vagy személyes megjelenés szükséges, azt válasz e-mailben jelzik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában