felújítás

2020.04.04. 20:48

A tiltó tábla ellenére is lehet várakozni Baja központjában

Jelentős minőségi változást hozott az 51-es főút városközponti szakaszának tavalyi felújítása. A Jelky tér és a Széchenyi utca közötti szakasz burkolatának cseréje nagyban javított a már évek óta pocsék minőségű szakasz állapotán.

Kubatovics Tamás

A 160 milliós burkolatjavítás után kényelmesen elfér egymás mögött több autó is

Forrás: Petőfi Népe

Hasonló felújítások a várost átszelő út további részein is üdvösek lennének, hiszen a burkolat több kilométeren át gyalázatos állapotban van. Ennek megállapításához aligha szükséges szakértelem, elég végiggurulni a Dózsa György úton, ahol a vonatozáshoz hasonló érzést keltő döccenések és csattogások színesítik a gépjárművel közlekedők életét.

A főút rövid szakaszának megújítása százmilliós nagyságrendű kiadással járt, a munkálatok során a szegélyek megújítására is sort kerítettek. Ennek köszönhetően az útburkolati jelek felfestését követően új, gépjárművek parkolására alkalmasnak tűnő sáv keletkezett. Mint felvételünkön látható, a főút melletti épületben működő bankfiók előtt 4–5 személygépkocsi várakozásának helyet biztosító terület jött létre, ezzel a parkolóhelyekben nem bővelkedő szakaszon csökkenthetőnek tűnik a parkolók iránti kereslet. Csakhogy fotónk azt is bemutatja, hogy a kijelölt parkolóktól délre fekvő szakasz kezdetén lévő bejárónál tiltó tábla áll. Ennek szükségességét firtatva kerestük meg Perlaky Ferencet, a városüzemeltetési iroda vezetőjét.

– Ez az út a Magyar Közút által fenntartott szakasz. Álláspontjuk szerint a tábla az úttestre vonatkozik és nem a felfestéssel kialakított padkára, azaz nem tilosban várakozik, aki itt állítja le gépjárművét – értelmezte a kialakult helyzetet a szakember.

A 160 milliós burkolatjavítás után kényelmesen elfér egymás mögött több autó is
Fotó: Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában