A polgármester kéri az időseket, hogy húsvétkor ne menjenek piacra

Nagypénteken, nagyszombaton és húsvétvasárnap lehetőleg ne menjenek a 65 év felettiek a piacra, vagy ha mégis, akkor csak 10 és 12 óra között – kéri Szemereyné Pataki Klaudia.

Hraskó István

Forrás: Hraskó István

Fotó: Illusztráció

A kecskeméti polgármester szerkesztőségünknek küldött levelében azt írta: személyes tapasztalata, hogy a 65 év felettieknek fenntartott 9-12 órási vásárlási időszak miatt reggelente „rendkívül zsúfolt” a Budai utcai piac, a 65 év alattiak ugyanis csak akkor tudnak vásárolni.

– Ahogy közelednek az ünnepek, a helyzet napról napra romlik, és köztudott, hogy a tömeg rendkívüli járványügyi kockázatot jelent. A piac nagypénteken, szombaton és vasárnap is nyitva lesz. Arra kértem a piac vezetését és arra kérem a 65 év felettieket, hogy ezen a három napon, tehát április 10-én, 11-én és 12-én lehetőség szerint ne látogassák a piacot. Amennyiben erre nincs módjuk, akkor a bevásárlást oldják meg 10 és 12 óra között. Ezzel az aktív dolgozóknak, a kecskeméti családoknak adunk plusz egy órát és remélhetőleg csökken a zsúfoltság. Kérem az idősek együttműködését, adjunk közösen lehetőséget a fiatalabbaknak, hiszen ők hét közben dolgoznak, így nem tudnak készülni az ünnepre – írta Szemereyné Pataki Klaudia.

A polgármester arra is felhívta a figyelmet, hogy a Gondoskodó Szolgálat működik, szombaton is ügyeletet tart, az idősek vegyék igénybe a szolgálat nyújtotta segítséget, vagy kérjék meg fiatalabb családtagjaikat a bevásárlásra és inkább maradjanak otthon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában