digitalizáció

2020.04.10. 07:00

A nyárlőrinci óvodában is átálltak a távoktatásra

A nyárlőrinci Szivárvány Óvodában és Bölcsődében szinte az iskolákkal egyszerre vezették be a távoktatást.

Szentirmay Tamás

Almási Barbara intézményvezető azt írta a közösségi oldalon, hogy a maguk eszközeivel szeretnének segítséget nyújtani és megkönnyíteni a szülőknek, illetve a gyermekeiknek a kényszerű otthonlét és bezártság idejét. Éppen ezért az óvodapedagógusok saját csoportjukban egy otthon is kivitelezhető heti tervet osztanak meg szülőkkel, melynek feladatai, ötletei között kedvükre válogathatnak.

Az anyagot úgy állítják össze, hogy az otthonlét perceit tartalmasan, szórakoztatóan tudják eltölteni és emellett gyermekeik készségeit, képességeit is fejleszteni tudják. A közös munkával szebbé tudják tenni az elkövetkező időszakot, és mosolyt is tudnak csalni a gyermekek arcára. Az eddigi tapasztalatokról kérdeztük az intézmény dolgozóit.

A színtérváltozás volt számunkra az egyik kihívás. Szerencsére az információs és kommunikációs technikai (IKT) eszközök ismerete és a kreativitás mellettünk állnak – mondta Vadá­szi József, a Nyuszi csoport óvó bácsija.

– Az, hogy egy karantén­idő­szakban milyen feltételek biztosítottak a különböző lehetőségekkel bíró, otthon maradt gyermekeknek, azt folyamatosan figyelembe kellett, kell vennünk. Ami számunkra evidens, hogy ami az óvodában megadatott, az nem feltétele az otthonoknak is. Igyekszünk olyan feladatokat kitalálni, amelyek nem pluszterhet rónak a családra, hanem ténylegesen, a közös minőségi idő eltöltését segítik elő, legyen szó egyszerű kísérletek bemutatásáról, szülővel együtt végrehajtható vizuális feladatokról vagy a helyes kisállattartásról.

Másik kihívás számunkra a szülők motiválása és a visszacsatolása volt, és jelent most is. Erre alkottuk meg a heti terv végeztével a virtuális díjunkat, amelyet az a szülő és gyermek kaphat meg, aki a napi feladatokkal kapcsolatban egy-egy videóval vagy képpel folyamatosan visszajelez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában