EFOP-pályázat

2020.03.20. 09:03

Támogatást nyújtanak a kisgyermekeseknek Kalocsán

Tízmillió forintot oszt szét az önkormányzat azon kalocsai családok között, akiknek gyermeke 2018. január 2-a és 2019. december 31-e között született, derült ki a legutóbb megtartott rendkívüli képviselő-testületi ülésen.

Gábor János

A gyermekekre fordítják a megmaradt pénzt

Forrás: PN

Fotó: Illusztráció

A pénz a Humán szolgáltatások fejlesztése a kalocsai térségben című, 2017-ben elnyert EFOP-pályázatból származik. Ennek csaknem 400 milliós keretéből eleve elkülönítettek 1,8 millió forintot, ún. települési lakhatási támogatás finanszírozására, de végül sosem használták fel, így más formát kellett kitalálni, hogy elkölthessék. A projekt során keletkezett 8,3 milliós megtakarítással felduzzasztott összeget azokra a családokra fordítják, amelyek megfelelnek a legfontosabb feltételnek is: életvitelszerűen élnek Kalocsán.

A pályázat szakmai vezetése azt a javaslatot tette, hogy a kalocsai, gyermeket vállaló családokra fordítsuk a támogatást úgy, hogy alanyi jogon beadható legyen a kérelem – idézte fel a napirendi pont tárgyalása során dr. Filvig Géza polgármester. – Nagyon-nagyon fontosnak tartom, hogy ezeket a családokat támogassuk. Nyilván ez egy szerény összeg lesz (legfeljebb 30 ezer forint családonként – a szerző), de ahogy a 65 év felettieket is támogatja az önkormányzat, úgy azt gondolom, hogy a kisgyermekeseket is kell – fogalmazott, hangsúlyozva, hogy a város ezzel szeretné kifejezni megbecsülését a gyermeket vállaló családok felé.

Az ülésen a polgármestertől és a pályázatot ismertető Katus Györgyné kalocsai vezető óvónőtől is elhangzott: nagyon rövid idő állt rendelkezésre a pályázat kiírására, hiszen „a lehetőség csak a múlt héten nyílt meg”, és a kérvények beadásának határideje is rendkívül közeli: március 25-e, szerda, 14 óra. Az egyébként rendkívül egyszerűen és gyorsan kitölthető adatlapot a kalocsa.hu/szuletesi-telepulesi-tamogatas oldalról lehet letölteni, de szükséges csatolni néhány okmány másolatát is. A gyermek születési anyakönyvi kivonata mellett kell a gyermek és a szülők személyazonosságának, illetve lakcímének igazolására alkalmas iratok másolata is. Ezeket és a kitöltött adatlapot a városházára kell eljuttatni, vagy aláírva, szkennelve megküldeni az [email protected].

A gyermekekre fordítják a megmaradt pénzt
Fotó: Illusztráció / PN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában