Hálózatfejlesztés

2020.03.20. 21:42

Stabilabb áramellátást biztosíthat Tasson a szolgáltató

A falu központjában jelentős mértékű hálózatfejlesztést hajt végre az első negyedévben az áramszolgáltató. A beruházás célja az áramellátás korszerűsítése, stabilitásának biztosítása.

Gulyás Sándor

– A munka során a könyvtárral szemközti trafó megszüntetésre kerül, helyette az intézmény udvarában megépítenek egy trafóházat. Ennek a betáplálása a Dózsa út – Földváry utca kereszteződésében lévő nagyfeszültségű hálózati végpontról történik. A föld alatti vezeték nyomvonala a Dózsa út járdája alatt lesz, majd a park, a templom és az orvosi rendelő előtt vezet.

Ezzel párhuzamosan egy kisfeszültségű vezetéket is kiépítenek, amely a könyvtár előtti járda alatt, a parókia előtti útszakasz padkáján és a Napsugár Vendéglő járdája alatt jut el a kis iskola előtti területre, ahol egy elosztószekrényben végződik. A munkák megnehezítik a gyalogos közlekedést, ezért mindenki türelmét kérjük – mondta el hírportálunknak Németh Gábor polgármester.

A felbontott szakaszok visszaállításánál – a kivitelezővel való egyeztetés szerint – jobb minőségű járdák kialakítására törekszenek. A kivitelező – tervei szerint – az érintett útszakaszon a Magyar Közút Nonprofit Zrt. által megkezdett útépítés folytatása előtt szeretné elvégezni a villamos hálózat fejlesztését.

A dunasori üdülőtulajdonosokat érintő beruházás során az épülő erőműtől a Dunasor úttestje alatt vezetnek el egy 20 kV-os kábelt mintegy 2,5 kilométer hosszban. A kiépítés is az első negyedévben várható. A munkálatok kezdete előtt az üdülőtulajdonosok részletes tájékoztatást kapnak a kivitelezés részleteiről – tette hozzá a község első embere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában