beruházás

2020.03.03. 20:00

Régi álmot váltanak valóra az új kiskunmajsai bölcsődével

A város önkormányzata ismét egy helybeli vállalkozást bízott meg egy középület kivitelezésével. Az új minibölcsőde felépítéséről szóló megállapodást hétfőn írta alá a városházán Kürtösi József, az Ördögsziget Kft. ügyvezetője és Patkós Zsolt, a település polgármestere.

Tapodi Kálmán

Kürtösi József ügyvezető és Patkós Zsolt polgármester írta alá a kivitelezői szerződést

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Tapodi Kálmán

A majsai önkormányzat nemrégiben a városközpontot, a sétálóutcát és a piacteret érintő, nagyszabású építkezéseket is helybeli vállalkozókra bízta. Az új bölcsőde helyét az Isko­la utcában, a helytörténeti gyűjtemény szomszédságában lévő telken jelölték ki. A Ciróka Bölcsőde telítettsége miatt már korábban felmerült egy minibölcsőde építésének ötlete a városban. Az első javaslatok még arról szóltak, hogy a meglévő bölcsőde melletti ingatlanok megvásárlását követően alakítanak ki férőhelyeket, de a helyszín nem volt megfelelő méretű a bővítéshez. Az új bölcsőde – ami a Csodavilág nevet kapja – megépítésére 75 millió forint támogatást kapott a magyar kormánytól Kiskunmajsa.

Az Iskola utca 18. szám alatti minibölcsőde összköltsége mintegy 93 millió forint lesz.

A minibölcsődében – melynek épülete kétszáz négyzetméter hasznos alapterületű – két csoportszobát alakítanak ki, melyek mellé két gyermekmosdó, továbbá átadó, felnőttöltöző, tároló, tálaló, mosogató és egyéb kiszolgáló­-helyiségek is létesülnek.

A bölcsőde új eszközökkel és berendezésekkel lesz felszerelve. Az udvar tereprendezését és füvesítését is elvégzik, valamint játszóelemeket is elhelyeznek. Mint a kivitelezői szerződés aláírásakor megtudtuk: az épület kívül-belül akadálymentesített lesz.

Kürtösi József ügyvezető és Patkós Zsolt polgármester írta alá a kivitelezői szerződést
Fotó: Tapodi Kálmán / Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában