Beruházás

2020.03.07. 18:59

Megoldódik az esővíz elvezetése Fülöpszálláson

Hamarosan megkezdődik a központi belterületi csapadékvíz-elvezető rendszer építése Fülöpszálláson. A beruházás az Európai Unió támogatásával valósul meg.

Gulyás Sándor

Az önkormányzat részére megítélt, vissza nem térítendő támogatás összege 115 millió forint. Az építés során elkészül a Kiskunság tér – Solti utca – Bajcsy-Zsilinszky utca – Kossuth Lajos utca – Árpád utca – Erkel Ferenc utca – Ady Endre utca – Rákóczi utca nyomvonalon a csapadékvíz-elvezető árkok felújítása, illetve az ingatlanbejárók átereszeinek cseréje a kialakításra kerülő záportározóig.

A projekt keretében az önkormányzat megoldja a község központjában levő utcákban a csapadékvíz-elvezető rendszer rekonstrukcióját is. A település leglátogatottabb része a Kossuth Lajos, a Solti út és a Kiskunság tér, amely bár egy magas pontja a településnek, de a nagyobb mennyiségű csapadékvíz nem tud elszivárogni, továbbá nem tud lefolyni a területről, így a heves esőzések komoly problémát okoznak a közintézmények megközelítésekor.

Az Erkel utcában csak zárt rendszerű csatornát építtet az önkormányzat, az innen érkező csapadékvíz ideiglenes befogadója a záportározó tó lesz. Ez a nagy hozamú csapadékvizek tározására szolgál, hogy a befogadót mentesítse a hirtelen nagy mennyiségű csapadékvíz-terheléstől. A kivitelezés természetesen mind a napi közlekedésben, mind a nyomvonal melletti ingatlanok megközelítésében kisebb-nagyobb fennakadásokat fog eredményezni, emellett a munkagépek okozta zaj, rezgések átmenetileg kellemetlenségekkel járnak, amit a kivitelezővel is egyeztetve a lehető legszükségesebb mértékűre, illetve a legrövidebb időtartamokra kívánnak lecsökkenteni. Az építkezés várhatóan júniusban befejeződik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában