Egészséges Baja Váro­sért Közalapítvány

2020.03.15. 09:56

Már csak egy évre szól a megbízásuk

Változtat az önkormányzat az Egészséges Baja Váro­sért Közalapítvány szabályain. A módosítást legutóbbi ülésén fogadta el a képviselő-testület többsége.

Kubatovics Tamás

A húsz éve határozatlan időre szóló megbízás alapján ténykedő kuratóriumi tagok egy évre kaptak megbízást. Dr. Zöld László Csabáné képviselő, közalapítványi titkár úgy fogalmazott: megdöbbentek a változásról értesülve, amit bizalmatlanságnak éreztek, annak ellenére, hogy szakmai és nem pártalapon választották ki a tagokat. Nehezményezte továbbá, hogy előzetesen nem kaptak tájékoztatást a szándékról, degradálónak nevezte, hogy egy ételosztáson esett szó a dologról.

László Károly alpolgármester több egyeztetést említett és kiemelte: a jelenlegi tagokkal képzelik el a kuratóriumot, viszont a szociális bizottság mindenkori elnökét a testületben szeretnék látni, erre egy év múlva keríthetnek sort.

Nyirati Klára polgármester pedig elnézést kért, ha a változtatás bizalmatlanságot sugallt volna, egyben hangsúlyozta, hogy manapság már határozott időre választanak kuratóriumokat, ezért porolták le a régi szabályozást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában