temetések

2020.03.25. 07:00

Legfeljebb tíz fő tartózkodhat a ravatalozóban Kecskeméten

Legfeljebb tíz fő tartózkodhat a ravatalozóban, maszkokat és gumikesztyűket kell biztosítani a gyászszertartás résztvevőinek, amit kötelező is viselni, külön buszjárat induljon, ha várhatóan legalább 15-en utaznának rajta – újabb döntéseket hozott a kecskeméti operatív törzs.

Hraskó István

Kedden ismét összeült a kecskeméti operatív törzs, és ismét több fontos döntést hozott, valamint ajánlásokat fogalmazott meg:

– Kérik az elhunytak hozzátartozóit, hogy a temetés egyeztetését a közszolgáltatónál előzetesen telefonon kezdeményezzék, a temetések konkrét megrendelése során pedig családonként lehetőleg 1 fő vegyen részt.

– A temetési szertartáson csak a legközelebbi hozzátartozók jelenjenek meg. A ravatalozóban egyidejűleg maximum 10 fő tartózkodhat.

– Kérik a Városüzemeltetési Nonprofit Kft-t, hogy a temetkezések online megrendelése érdekében végezze el a szükséges informatikai és szolgáltatási fejlesztéseket.

– A helyi operatív törzs úgy döntött, hogy a Városüzemeltetési Kft. által működtetett temetőkben a gyászszertartásokra minden jelenlévőnek maszkot és gumikesztyűt kell biztosítani, amint a közszolgáltató beszerezte a szükséges egyszer használatos eszközöket. A gyászolóknak a maszkot és a gumikesztyűt kötelezően használniuk kell.

– A gyászszertartást vezető egyházi vagy polgári személynek a szertartás legelején fel kell hívnia a figyelmet arra, hogy a gyászolók lehetőség szerint tartsák meg a járványügyileg javasolt 2 méteres távolságot, a szertartás végén pedig kerüljék a szokásos, közvetlen érintkezéssel történő részvétnyilvánítást.

– Az operatív törzs javasolja a nem önkormányzati fenntartású temetőkben az említett intézkedések bevezetését.

– A személyes ügyfélfogadás során az önkormányzati körbe tartozó közszolgáltatók biztosítsanak az ügyfelek számára kézfertőtlenítőt. A kézfertőtlenítést az ügyfélnek el kell végeznie az ügyintézés megkezdése előtt.

– Felkérik a Kecskeméti Közlekedési Központ ügyvezetőjét, hogy a kecskeméti munkáltatók erre irányuló igénye esetén a munkába járás céljára biztosítson a veszélyhelyzeti járványügyi előírásokra is tekintettel lévő különjáratot, ha az utasok száma várhatóan elérné a 15 főt járatonként. A különbuszra a közszolgáltatásban rendszeresített díjszabás érvényes. A különjáratra akkor is lehetőséget kell teremteni, ha a 15 fő/járat létszámminimum több, egymáshoz közel elhelyezkedő munkáltató együttes igénylésével jön össze.

– Minisztériumi utasítás alapján a szociális intézménynek meg kell szerveznie az egészségügyi intézményből visszatérő lakó elkülönítését. Emiatt az operatív törzs úgy dönt, hogy a Szent László város 1/A. szám alatti 26 férőhelyes idősek otthonára vonatkozó eszközbeszerzés azonnal kezdődjön meg, hogy az épület szükség esetén készen álljon a helyi idősotthonok lakóinak elkülönítésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában