polgármesteri találkozó

2020.03.11. 14:00

Kiskunhalason jók a lehetőségek a további fejlődésre

Bányai Gábor, Bács-Kiskun megye 5. választókerületének országgyűlési képviselője a választókerület polgármestereivel találkozott Kiskunhalason.

Pozsgai Ákos

A találkozón Bányai Gábor országgyűlési képviselő egyeztetett a polgármesterekkel

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Pozsgai Ákos

Az új önkormányzati ciklus első találkozója egy korábbi hagyomány folytatásaként zajlott, mely során a települések aktuális és jövőbeni ügyeiről egyeztetett a politikus az önkormányzatok vezetőivel. A találkozó egyik legfontosabb eleme az idei évben is folytatódó Magyar Falu Program volt, mely a választókerület huszonhárom településéből tizennyolcat érint. A programmal kapcsolatban a tavalyi pályázatokat értékelték, valamint egyeztettek az idei év pályázataira való felkészülésről is.

Az elmúlt évben az érintett települések jelentős hazai forrást nyertek el, így több településen is megvalósulhat önkormányzati utak felújítása, járdaépítés, orvosi rendelő korszerűsítése, óvodafejlesztés, polgármesteri hivatal felújítása, tanyagondnoki busz beszerzése, művelődési intézmény felújítása, egyházi közösségi terek felújítása és egyházi, illetve önkormányzati fenntartású temetők felújítása. – A program sikeresnek mondható és az idei év is komoly egyeztetéseket igényel a településvezetők részéről, hogy minél hatékonyabban és gördülékenyebben haladjanak a pályázatok beadásai – jelentette ki Bányai Gábor.

A találkozón Bányai Gábor országgyűlési képviselő egyeztetett a polgármesterekkel
Fotó: Szilágyi Pál / Petőfi Népe

A találkozón a Magyar Falu Programon túl az európai uniós forrásból megvalósuló folyamatban lévő és tervezett önkormányzati fejlesztésekről is szó esett. A kiskunhalasi tanácskozáson téma volt a településeken egyre több gondot jelentő hanyag állattartásból adódó problémák kezelése. A kóbor állatok – főként kutyák befogása és az eddig tett intézkedések hatékonysága.

Kiskunhalason az elmúlt évben több személyi sérüléssel járó kutyatámadás is történt, de a gazdák, a termelők közül is sokan panaszkodnak, főként a tanyavilágban garázdálkodó kóbor ebekre, amelyek sokszor pusztítják a háztáji szárnyasokat is. Bányai Gábor országgyűlési képviselő közös térségi összefogást sürgetett a probléma megoldására.

A találkozón bemutatkozott a térség három új településvezetője is, Kisszállásról Rozsnyai Attila, Borotáról Kisné Tóth Renáta, és Imrehegyről Lavati Gabriella polgármesterek. Az 5. választókerületben a Magyar Falu Program pályázatain eddig 721,8 millió forint támogatásban részesültek a települések.

Közös fellépésre van szükség

A tanácskozáson elhangzott, hogy a közműhálózatokkal kapcsolatos lakossági jelzések kezelésének hatékonysága érdekében is közös fellépésre van szükség a településvezetők részéről. Egyrészt az elmúlt időszakban átprogramozott alkonyatkapcsolók nem megfelelő működésével, valamint a villanyvezetékek alatt elhelyezkedő fák metszésével kapcsolatban érkezett rengeteg panasz az áramszolgáltató felé, amit sok esetben a szolgáltató nem megfelelően kezel a tapasztalatok szerint.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában