Korszerűsítés

2020.03.01. 07:00

Jelentős fejlesztések valósultak meg a halasi kórházban

A város képviselő-testületének csütörtöki ülésén dr. Szepesvári Szabolcs, a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház főigazgatója tartott beszámolót az intézmény tavalyi fejlődéséről, szakmai sikereiről.

Mester-Horváth Nikolett

Dr. Szepesvári Szabolcs kórházigazgató

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Pozsgai Ákos

A főigazgató kiemelte, hogy a halasi kórház egyre bonyolultabb eseteket vállal fel, amiket sikeresen lát el. Emellett az előző évekhez képest a 2019-es esztendőben ezer fővel növekedett a fekvőbeteg-forgalom az átlagos ápolási napok csökkenésével párhuzamosan. Ez költséghatékonyabb működéshez vezet, ugyanis rövidebb időn belül célzottan történik a betegellátás.

Az intézményben tavaly 673 millió forintnyi értékben valósultak meg beruházások, amiket nagyobb részben uniós forrásokból fedeztek, de az intézmény önerőből is komoly összegeket fordított a fejlesztésekre. Az energetikai korszerűsítés, illetve a betegellátást hatékonyabbá tevő műszerek, berendezések – mint például a Soloassist II nevű robotkar, boka-kar index mérő, WIWE szívdiagnosztikai eszköz, modern ágyak és ülőkocsik – beszerzése mellett informatikai és konyhai fejlesztések is történtek.

Dr. Szepesvári Szabolcs elmondta továbbá, hogy elkezdték az új stroke-neurológiai osztály kialakítását a kórház nyolcadik emeletén, amely a tervek szerint idén tavasz végére, nyár elejére elkészül. Az intézményvezető kiemelte még, a 2019-es évben nagy előrelépést jelentett, hogy a kórház „Jobb műszer, kevesebb szenvedés” Alapítványán keresztül több mint 16 millió forinttal tudták támogatni a kórház működését.

Dr. Szepesvári Szabolcs kórházigazgató
Fotó: Pozsgai Ákos / Petőfi Népe

– Szeretnénk még tovább erősíteni a társadalmi felelősségvállalás fontosságát az emberekben. Ezért tűztük ki célul, hogy elérjük, a térségünkben lévő önkormányzatokon keresztül fejenként, havonta száz forint hozzájárulással a lakosok is támogassák kórházunkat – tette hozzá.

Dr. Szepesvári Szabolcs beszámolójában kiemelte, hogy egy egészségügyi intézmény sikeres működéséhez nélkülözhetetlen a benne dolgozók kiváló szakmai hozzáértése és áldozatkész munkavégzése. A halasi intézményben dolgozók kimagasló munkáját az elmúlt évben is több városi, illetve országos kitüntetésekkel ismerték el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában