Beruházás

2020.03.09. 14:00

Energetikai felújítás kezdődött a kiskunhalasi idősek otthonában

A tetőszerkezet erősítésével és szigetelésével kezdődött meg Kiskunhalason a Nyúl utcai Idősek otthonának felújítása az elmúlt napokban.

Pozsgai Ákos

A szakemberek üveggyapottal szigetelik a padlásteret

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Pozsgai Ákos

Az önkormányzat 80,6 millió forintot nyert a beruházásra, amely teljes egészében fedezi a felújítás költségét. – Fontos tudni, hogy a felújítás idején is folyamatosan működik az otthon, a munkálatokat igyekeznek úgy végezni a szakemberek, hogy az a lehető legkevesebb kellemetlenséget okozza az otthonban lakó több mint kilencven idős embernek és az intézmény munkatársainak a mindennapokban – hívta fel a figyelmet Juhász György, a Halasi Többcélú Kistérségi Társulás Szociális Szolgáltató Központ igazgatója.

Az intézményvezető elmondta, hogy az energetikai felújítás során elsőként a tetőszerkezet, a homlokzat és a padlástérben a födém hőszigetelését végzik el, majd a következő lépésben az összes külső nyílászárót kicserélik. Az épület gépészeti elemei is megújulnak, a régi radiátorokat újakra cserélik és mindkét kazán helyett új, energiatakarékos kazánt szerelnek be, ahogy az időjárás melegebbre fordul.

A szakemberek üveggyapottal szigetelik a padlásteret
Fotó: Pozsgai Ákos / Petőfi Népe

A lakóépület főbejárati ajtaját már kibontották, új nyílászáró kerül a helyére, valamint elkészült egy új, kevésbé meredek akadálymentesített feljáró is, amely jelentősen megkönnyíti majd a kerekes székes lakók közlekedését.

Fülöp Róbert polgármester elmondta, hogy az idősek otthonának energetikai felújítását régóta tervezte az önkormányzat, ezért pályázatot nyújtottak be, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretéből nyert 80,6 millió forintot a város. A felújításoktól azt remélik, hogy a korábbiaknál költséghatékonyabban tudják majd üzemeltetni az otthont.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában