Adományt kapott a most is zavartalanul működő kecskeméti repülőbázis

Csütörtökön 300 kiló alma érkezett a kecskeméti repülőbázisra egy szabolcsi termelőszövetkezettől. Jenei Barna ezredes, bázisparancsnok-helyettes kijelentette: zavartalanul látják el a légvédelmi készenléti szolgálatot.

Hraskó István

Fotó: BUS CSABA

10 tonna Jánkmájtis környékén termett idared almát ajánlott fel a honvédség részére az Agricolae cégcsoporthoz tartozó Meggy Kert TÉSZ Szövetkezet, ebből 300 kilót csütörtökön szállítottak le a kecskeméti MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázisra. Az adományt az alakulat nevében Jenei Barna ezredes, bázisparancsnok-helyettes vette át a bázis főbejáratánál.

– Nagyon köszönjük a felajánlást, ez azt is mutatja, hogy Magyarország állampolgárai gondolnak azokra, akik jelen pillanatban is a munkájukat végzik, és ilyen gesztusokkal támogatásukat is kifejezik, hálásak vagyunk ezért – mondta Jenei Barna. Mint megírtuk, a bázison a koronavírus elleni védekezés jegyében három csoportba osztották a repülőgépvezetőket, a repülőműszakiakat és a a repülés irányítókat. Két hetes turnusokban váltják egymást a csoportok: két hét felkészülés, két hét szolgálatadás, és két hét otthoni pihenés – így néz ki mindez a gyakorlatban. Megkérdeztük a parancsnok-helyettest, vannak-e szabályok, protokollok, amelyek speciálisan erre a helyzetre készültek a hajózók részére?

– Természetesen a kontaktok lehetőség szerinti minimalizálása a legfontosabb a magánéletben is. A családtagok is erre törekednek, hiszen mindenki tudja, érzi, hogy most közösen és együttesen kell cselekednünk, hogy a veszélyt csökkentsük. Köszönjük azoknak a barátoknak, ismerősöknek is, akik ebben minket segítenek – fogalmazott az ezredes. Megkérdeztük azt is, a koronavírus miatt milyen intézkedések léptek életbe a bázison. – A Magyar Honvédség Parancsnoksága és a Honvédelmi Minisztérium által meghozott szigorító rendszabályok helyi viszonyokra való alkalmazása megtörtént. A bázis továbbra is zavartalanul teljesíti alapvető feladatát, ellátja a légvédelmi készenléti szolgálatot és természetesen részt veszünk a határ menti közös feladatokban is – nyilatkozta Jenei Barna.

 

Pizzát kaptak a kórházi dolgozók

Káplár Szabolcs, a Desiderio Pizzéria tulajdonosa a napokban pizzát vitt a kecskeméti mentők és a kórházi dolgozók részére.

Véleménye szerint ők azok a hétköznapi hősök akik ezekben a vészterhes időkben félelmet nem ismerve a frontvonalon küzdenek életünkért, ezért nem is kérdés, hogy hálával tartozunk kitartó munkájukért. Ezzel a gesztussal mondott nekik köszönetet, és kérte a többi vendéglátó egységet, hogy legyenek partnerek a kezdeményezésben, és minden nap kapjanak ebédet és vacsorát az embertársaink, ismerőseink, barátaink és hozzátartozóink életéért küzdő hőseink. Mint írta: a verseny helyett talán előremutatóbb lehet az összefogás másokért, egymásért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában