A szakmai munkát továbbra is a Bácsvíz szakemberei végzik el megyénkben

Csütörtökön a Bácsvíz Zrt.-hez is megérkezett a létfontosságú magyar vállalatok biztonságáért felelős akciócsoport három tagja, a szakmai munkát viszont továbbra is a Bácsvíz Zrt. szakemberei irányítják, és végzik el.

Hraskó István

Fotó: BUS CSABA

Mint Kurdi Viktor elnök-vezérigazgatótól megtudtuk: a honvédség tisztjei felmérték a cégük által a koronavírus megfékezése érdekében eddig megtett intézkedéseket, meglátogatták az üzemirányító központot, a stratégiai fontosságú létesítményeket, így az egyik vízműtelepet és a regionális szennyvíztisztító üzemet, valamint részt vettek a Bácsvíz krízismenedzsment teamjének ülésén. Az elsődleges cél, hogy segítsék a céget a folyamatos szolgáltatás biztosításában, hiszen előfordulhatnak a közeljövőben olyan akadályok, nehezítő körülmények, amelyeknél a honvédségi kapcsolattartók által gyorsan mozgósítható erőforrások jelentenek majd megoldást.

– A szakmai munkát továbbra is a Bácsvíz Zrt. szakemberei irányítják, és végzik el. Semmiféle intézkedés nem történt az érkezett vendégek kezdeményezésére, nem arról van szó tehát, hogy átvették az irányítást, hanem arról, hogy a saját eszközeikkel támogatják a szakmai munkát – jelentette ki Kurdi Viktor. A cég által bevezetett fontosabb, a személyes kontaktusok számát csökkentő intézkedések között említette, hogy munkatársaik jelenleg nem végeznek vízmérőcserét, vízmérőleolvasást, nincs helyszíni kivizsgálás, ellenőrzés, szünetel a csatornabekötés személyes átvétele, nem postázzák a kettes számú korlátozási felszólító leveleket, és hogy nem fogadnak ügyfeleket az ügyfélszolgálaton.

– Minderre azért van szükség, hogy minél hosszabb ideig megőrizzük a hadra fogható munkatársainkat, lehetőség szerint minél jobban óvjuk az Ő egészségüket, hiszen ha lebetegednek, akkor például csőtörés esetén nem lesz, aki elhárítsa a hibát, vízhiány adódhat. Ezt a helyzetet mindenképpen el kell kerülni – emelte ki a Bácsvíz Zrt. elnök-vezérigazgatója. Éppen emiatt kért mindenkit, hogy a közterületen dolgozó szakembereikkel az esetleges fertőzés elkerülése érdekében ne kezdeményezzenek beszélgetést és tartsanak tisztes távolságot tőlük. Aki ügyet szeretne intézni a Bácsvíznél, online természetesen megteheti, hiszen tavaly nagyon sok fejlesztést hajtottak végre, így az ügytípusok nagy része nem igényel személyes jelenlétet.

Borítókép: illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában