fertőtlenítés

2020.03.25. 21:16

113 millió forintot költött a kecskeméti önkormányzat védőeszközökre

Az elmúlt két hétben a koronavírus elleni védekezés kapcsán a kecskeméti önkormányzat 113 millió forint értékben vásárolt és rendelt meg szájmaszkokat, gumikesztyűket, kézfertőtlenítőket, védőruhákat, C-vitamint az intézményei, szervezeti egységei részére.

Hraskó István

Az önkormányzat szerdán megküldte szerkesztőségünknek a koronavírus elleni védekezés eddig (március 10. és 25. közötti) helyi költségeit, felsorolva, milyen eszközöket, szolgáltatásokat rendeltek meg, milyen célcsoport számára, ezek milyen státuszban vannak és mennyibe kerülnek.

A táblázatból kiderül, hogy az ózonos fertőtlenítéseket már elvégezték az ügyeletes óvodákban, az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága (ESZII, ehhez tartoznak a bölcsődék, idősotthonok, háziorvosok, védőnők) intézményeibe már leszállítottak 3 és fél millió forint értékben szájmaszkokat, fertőtlenítő folyadékot. Emellett több rendelés is folyamatban van, egy nagyobb, 76 milliós tétel is lesz, bár itt a leszállítás ideje még nem ismert.

Koronavírus elleni védekezés eszközei 2020. március 10-25. között Kecskeméten (összegek kerekítve)

Önkormányzati fenntartású ügyeletes óvodák csoportszobái: ózonos fertőtlenítés. Teljesült, 600 ezer forint.

ESZII intézményei: ózonos fertőtlenítés. Teljesült, 180 ezer forint.

Polgármesteri Hivatal: légtér és felület fertőtlenítés. Teljesült, 330 ezer forint.

ESZII intézményei: szájmaszk, fertőtlenítő folyadék, adagoló, légtisztító berendezések. Leszállítva, 3 millió 520 ezer forint.

Önkormányzat összes intézménye: kézfertőtlenítő folyadék, adagoló. Részben leszállítva, 2 millió 520 ezer forint.

ESZII intézményei: szájmaszk, fertőtlenítő koncentrátum. Várható szállítás: március 27-e, 27 millió forint.

ESZII dolgozói, óvónők, dajkák: C – vitamin. Megrendelés alatt, várható szállítás: április 1-je, 3 millió forint.

Gondoskodó Szolgálat, Városrendészet, ESZII intézményei, önkormányzati fenntartású ügyeletes óvodák, Kecskeméti Polgárőr Egyesület, Polgármesteri Hivatal: FFP2 maszk, sebészi szájmaszk, gumikesztyű, kézfertőtlenítő, felület fertőtlenítő, védőruha. Megrendelés alatt, 76 millió 300 ezer forint.

Összesen: 113 450 037 forint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában