CSŐCSERE

2020.02.11. 14:54

Útjavítás előtt kicserélik a régi vízvezetékeket Borotán

Napok óta dolgoznak a Kiskunsági Víziközmű-Szolgáltató Kft. szakemberei Borotán, a Petőfi Sándor utcában, ahol hamarosan felújítják az útburkolatot, előtte azonban kicserélik a régi ivóvízbekötő elemeket.

Pozsgai Ákos

A vízmű szakemberei több ingatlannál is kicserélik a régi csöveket és kötőelemeket

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Pozsgai Ákos

A Petőfi Sándor utcát hozzák rendbe mintegy nyolcszáz méter hosszon a Táncsics és a Dózsa utca közti szakaszon – tájékoztatta hírportálunkat Kissné Tóth Renáta polgármester.

A település vezetője elmondta, hogy a burkolatot erősítik meg, a rekonstrukciós munkálatokat megelőzően azonban az önkormányzat munkatársai egyeztettek a Kiskunsági Víziközmű-Szolgáltató Kft. szakembereivel, hogy ahol szükséges, ott még az útfelújítás előtt végezzék el az ivóvízhálózaton a szükséges vezetékcseréket és -javításokat, hogy később ne kelljen emiatt felbontani az újonnan aszfaltozott utat.

Az önkormányzat előrelátásának köszönhetően a vízszolgáltató időben tudta ütemezni a felújítási munkálatokat, amely múlt héten el is kezdődött. A ma már közel fél évszázados lakossági bekötések cseréje azért sem volt tovább halasztható, mert az alkatrészek sok helyen erősen korrodálódtak, emiatt sok helyen jelentős mennyiségű ivóvíz szivárgott a talajba – jegyezte meg a polgármester, aki elmondta azt is, hogy összesen 33 ingatlannál cserélik ki a vízmű szakemberei a régi vezetékeket ezekben a napokban.

A vízmű szakemberei több ingatlannál is kicserélik a régi csöveket és kötőelemeket
Fotó: Pozsgai Ákos / Petőfi Népe

A Petőfi Sándor utca útfelújítási munkálatai várhatóan áprilisban kezdődnek el. A pályázaton elnyert összeg teljes egészében fedezi a felújítás költségét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában