Kecskemét / galériával

2020.02.01. 20:00

Próbatételt tartottak Meseországban

A kecskeméti Katona József Megyei Könyvtár 28. alkalommal rendeztek meg szombaton a mesemondó gyerekek városi találkozóját. A király és királynő a mesék meghallgatása után osztotta ki a címeket és rangokat, a Bölcsek Bölcse jóváhagyásával.

Sebestyén Hajnalka

Fotó: BUS CSABA

Nagy hagyománya van a könyvtárban a Meseország programnak. Ezúttal is szép számban járultak gyerekek az uralkodópár elé. Mint minden évben Meseország Királyát dr. Kriston Vízi József, a Királynőt Ramháb Mária, a a Bölcsek Bölcsét dr. Kríza Ildikó néprajzkutató formálta meg. A királyi pár udvarában fogadta a mesemondókat, majd kiosztották a kacsalábon forgó kastély címeinek és rangjait.

Hercegnő lett Kisjuhász Jázmin (1. osztály, Lánchíd iskola) és Nagy Dóra (5. o., Kertvárosi iskola), Herceg pedig Nagy Dániel (2.o., Kertvárosi iskola). Nádori címet vehetett át Kutasi András (4. o., Szentkirályi iskola) és Páldeák Attila (6.o., Refi), országbírónak nevezték ki Szilágyi Kincsőt (2.o., Piár). Kancellári rangot kapott Kalapos Amira Noella (2.o., Vásárhelyi iskola), kincstárnoki rangot Dobos Eszter (2.o., Refi), lovagi rangot Dániel Dávid (4.o., Arany János iskola).

Udvarhölgynek nevezték ki Hegedűs Izabelt (1.o., Petőfi Gyakorló iskola), Kovács Kamillát (2.o., Szent Imre iskola), Török Tímeát (4.o., Vásárhelyi), Vágó Noémit (2.o., Mátyás iskola), Varga Esztert (4.o., Mátyás), Danics Boglárkát (6.o., Kertvárosi iskola) és Sári Tímeát (5.o., Móricz iskola). Végül Apród lett Schnábel Krisztián (4.o., Móricz), Vallent Benedek (1.o., Piár) és Kállai Mihály (5.o., Kodály).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában