Szabadszállás / galériával

2020.02.10. 16:42

Közel háromszáz diák lépett színpadra a jótékonysági esteken

Idén is nagy érdeklődés kísérte a Szabadszállási Petőfi Sándor Általános Iskola Talentum Alapítványának huszonnegyedik jótékonysági estjeit. A tanulók és tanáraik pénteken és szombaton fergeteges műsorral kápráztatták el a közönséget.

Gulyás Sándor

A vendégek figyelmét Vanyurné Lázár Erzsébet, az intézmény igazgatója köszöntőjében az összefogás jelentőségére, fontosságára hívta fel.

– Az alapítvány léte és működése által olyan lehetőségeket tudtunk biztosítani tanulóinknak, pedagógusainknak, amellyel változatosabbá, élményekben gazdagabbá tehetjük iskolás éveiket, emelhetjük az oktatás színvonalát, olyan hellyé tehetjük intézményünket, ahová diák és tanár nap, mint nap szívesen jön. Ahol öröm együtt munkálkodni, közösen leküzdeni a nehézségeket, és együtt átélni a siker felemelő érzését – hangsúlyozta az intézményvezető, aki végezetül köszönetét fejezte ki a tanároknak, a fellépő tanulóknak, szüleiknek és a közönségnek, hogy idén is létrejöhetett a jótékonysági műsor.

Faragó Mária, a Talentum Alapítvány kuratóriumának elnöke az elmúlt év eredményeiről számolt be. Elmondta, a tavalyi évben csaknem 1,6 millió forinttal gyarapodott az alapítvány vagyona. Pályázatok támogatására 780 ezer forintot költött az alapítvány. Ezzel az összeggel támogatták az iskola tanulóinak helyi, körzeti, megyei tanulmányi versenyeit, sportversenyeit, a versenyek nevezési díjait, utazási költségeit, színházlátogatásokat. Az elmúlt öt év alatt mintegy nyolcmillió forint gyűlt össze az alapítvány számláján. A kiadás közel 7,3 millió forint volt, amiből több mint 7,1 milliót fordítottak a benyújtott pályázatok támogatására – összegezte Faragó Mária.

A kuratóriumi elnök beszámolóját követően Vanyurné Lázár Erzsébet, az iskola igazgatója megköszönte az alapítvány leköszönő kuratóriumi tagjainak az elmúlt öt évben végzett munkáját, majd egyúttal bemutatta az új tagokat. A jövőben a Talentum Alapítvány kuratóriumának elnöke Varga István, tagjai Kiss Katalin, Szabó Klaudia, Fábián Judit és Skriba Nagy Mónika lesznek.

A közönség a jótékonysági esten több mint húsz zenés, táncos produkciót láthatott az iskola háromszáz diákjának tolmácsolásában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában