GALÉRIÁVAL

2020.02.25. 11:30

Hétszázan mulattak a félegyházi vőfély- és zenésztalálkozón

Közel hétszázan mulattak a hétvégén azon a zenész- és vőfélytalálkozón, amit a Sarlós Boldogasszony plébánia hetedik alkalommal is jótékony céllal szervezett meg. A bált adományait a plébánia kertjében kialakított közösségi tér szabadtéri színpadának megvalósítására, illetve az Ótemplom szőnyegeinek cseréjére szeretnék fordítani – tudtuk meg Rónaszéki Gábor plébánostól.

Vajda Piroska

Az évről-évre népszerűbb találkozón ezúttal tizennyolc vőfély, három zenekar és egy DJ mutatkozott be. A félegyházi vőfélyek mellett érkeztek Budapestről, Ballószögről, Csengeléről, Csongrádról, Szentesről, Gátérról, Kecskemétről, Kiskunhalasról, Jászboldogházáról, Szabadkáról és Szankról is – tudtuk meg Kiss Zoltán vőfélytől, a találkozó főszervezőjétől, akinek tizennégy éves fia, Lukács volt a találkozó legfiatalabb vőfélye.

A vendégek örömmel fogadták, hogy az idei találkozón Csikósné Répás Karolina mellett újabb vőfély hölgy debütált. Pintér Anita a szomszédos Gátérról érkezett és mint mondta már három éve bontogatja szárnyait mint vőfély, de ez volt az első olyan esemény, amikor ilyen népes közönség előtt mutatkozhatott be.

Az első lakodalmat egy baráti felkérésre vezette le, ami olyan jól sikerült, hogy újabb meghívásokat kapott. Nem véletlenül gondoltak Anitára a fiatal párok, hiszen falujában aktív részese a helyi közösségi életnek, mindig mindenben számíthatnak rá szervezők. Anita nagyon izgult az első lakodalomban, de a lelkiismeretes felkészülés meghozta gyümölcsét, mert sikeresen levezette a lagzit és a szombati, félegyházi bemutatkozás is jó sikerült.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában