Kecskemét

2020.02.20. 14:00

Elektromos ajtókat kapott a neurológiai osztály

Kárász Tamás immár harmadik alkalommal szervezett jótékonysági akciót, ezúttal a kecskeméti kórház javára.

Hraskó István

Kárász Tamás, dr. Bihari Katalin és dr. Horváth Zsolt

Forrás: Petőfi Népe

Hozzátartozóinak és barátainak segítségével ezúttal a kecskeméti megyei kórház neurológiai és stroke-osztályának fejlesztését támogatta Kárász Tamás kecskeméti banki szakember, mégpedig két elektromos ajtó megvásárlásával. Immár harmadszor szervezett jótékonysági akciót, 2017-ben is azt kérte családtagjaitól és barátaitól, hogy születésnapján ne hozzanak neki ajándékot, inkább támogassák őt karitatív céljaiban. Akkor a Szent László Lions Club tagjaként azt találta ki, hogy hozzátartozóival közösen fedezzék a részt vevő csapatok szállásköltségét a hazai és határon túli magyar SOS Gyermekfalvaknak rendezett hagyományos focitornán. Ötlete tetszést aratott, össze is gyűlt közel félmillió forint. 2018-ban egy újabb nemes ügy mellé állt, a lajosmizsei Bardóczky családnak segített beszerezni egy rámpát, amelyen a két beteg, mozgásában korlátozott fiú könnyen felgurulhat a családi kisbuszba. Tavaly pedig rokonaival, ismerőseivel a neurológiai és stroke-osztálynak gyűjtöttek.

– Egyszer olvastam egy kutatást, amely arról szólt, hogy a boldogság alapja nem a tárgyak, hanem az élmények gyűjtése. Én alapvetően e szerint élem az életemet, ha csak lehet. Persze, az még jobb, ha ezeket az élményeket a családdal, barátokkal közösen szerzi meg az ember. Amikor valaki pedig ezzel még másnak is örömet okozhat, szerintem az az igazi boldogság – mondta Kárász Tamás. A banki szakember és prof. dr. Bihari Katalin osztályvezető főorvos sporttársak, emellett Kárász Tamásnak sajnos személyes érintettsége is van a stroke-kal kapcsolatban, mivel több barátját sújtotta már a betegség.

– Sok családot érint a stroke, már fiatalokat is egyre gyakrabban, ezért számos család érzékeny osztályunk tevékenységének irányában. Nagyon sok súlyos állapotú betegünk van, az új ajtók biztosítják a nyugalmunkat, így kevesebb a mozgás. Emellett némelyik beteg zavart, a kilencedik emeleten pedig veszélyes, ha elindul, elkóborol, így ez az adomány a biztonságukat is szolgálja – mondta dr. Bihari Katalin.

Kárász Tamás a napokban személyesen is megnézte az osztályon az új ajtókat. Az adományozót dr. Horváth Zsolt orvosigazgató fogadta és egy emléklappal köszönte meg a támogatást.

Kárász Tamás, dr. Bihari Katalin és dr. Horváth Zsolt
Fotó: Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában