Kecskemét

2020.02.07. 19:11

Beszámolt tavalyi évéről a bajtársi egyesület

Pénteken tartotta a tavalyi évről szóló beszámoló közgyűlését a Repülők és Rendvédelmiek Bajtársi Egyesülete a Kecskeméti Református Gimnáziumban.

Horváth Péter

Fotó: Horváth Péter

Az esemény elején az egyesület tavaly elhunyt tagjaira emlékeztek az egybegyűltek. A tavalyi évről Csóka Tamás nyugállományú ezredes, az egyesület elnöke számolt be a tagságnak, ami jellemzése szerint igen mozgalmas volt és az éves munkatervük döntő többségét végrehajtották. Kiemelt feladatuk volt a katonai és civil szervezetekkel együttműködésben végzett közös munka. Több évtizedes kapcsolatukat még szorosabbra fűzték többek között az MH 59. Szentgyörgyi Dezső repülőbázissal és a Magyar Honvédség Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság kecskeméti irodájával és a Veterán Repülők Szövetségével. Számos, általános műveltséget gyarapító kiránduláson vettek részt, előadásokat szerveztek és kiemelt figyelmet fordítottak a hazaszeretet elmélyítésére, nemzeti hagyományaink ápolására és hazánk népművészeti kultúrkincseink megismerésére, a jeles évfordulók megünneplésére. Az egyesület tagjai meglátogatták a pápai honvédségi repülőteret és részt vettek a városi népdal gálán és a városi nyugdíjas szövetség sporteseményein. Csóka Tamás ezután ismertette a 2020-as munkatervüket.

Gáldonyi Sándor százados a Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság kecskeméti irodájának megbízott vezetője, Várszegi Ferencné nyugállományú büntetés-végrehajtási törzszászlós, a BEOSZ DAR alelnöke és Gregor György nyugállományú rendőr alezredes, a Rendőrségi Nyugdíjas Szövetség elnöke köszöntötte a tagokat és méltatta az egyesület tavalyi munkáját.

Fotó: Horváth Péter

Az egyesület vezetősége oklevéllel ismerte el Polyák Istvánné, Köröskényi Imréné, Eszes Lászlóné, Katonáné Kovács Irén és Máté Imre nyugállományú őrnagy közösség érdekében végzett, hosszú évek óta tartó önzetlen munkáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában