költségvetés

2020.02.25. 17:06

Bácsalmáson 370 milliót költenek a turizmus fejlesztésére

Kedden délután képviselő-testületi ülést tartottak a Bácsalmási Kulturális Központ oldaltermében, melyen a képviselők kéttucatnyi napirendi pontot tárgyaltak meg.

Juhász Jenő

Fotó: Juhász Jenő

A 2020. évi költségvetés elfogadásakor Németh Balázs polgármester elmondta, hogy az önkormányzat költségvetési fő-összege 1 milliárd 937 millió Ft. A bevétel és a kiadás oldal pontosan megegyezik, s így most már megalkothatják a költségvetési rendeletüket, amit a városatyák egyhangúlag elfogadtak.

Az írásos előterjesztésből kiderül, hogy beruházásokra 759 millió forintot, felújításokra pedig130 milliót költhetnek ebben az esztendőben. A beruházásoknál folytatják a korábbi években megkezdett iparterület fejlesztését 253 millió forintból és az üzleti infrastruktúra fejlesztését 85 millió forintból. A 2020-as év felújításai között a helyi piactér fejlesztése és a Petőfi utca 60 szám alatti óvoda korszerűsítése szerepel.

A kisváros első emberének tájékoztatása szerint jelentős összeget, mintegy 370 millió forintot költenek a turizmus fejlesztésére. Többek között felújítják az egykori Siskovits – kúriát (Gyűjtemények házát), tanösvényt alakítanak ki a Sós-tónál, turisztikai központot létesítenek az horgásztó mellett (volt rakétakilövőnél), fejlesztik a kékfestő szomszédságában lévő ingatlanjukat és a Kossuth- park látványosságát is növelik.

A képviselőtestület egyhangúlag elfogadta az idei költségvetést
Fotó: Juhász Jenő

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában