egészség

2020.02.25. 20:45

A szűrések fontosságát hangsúlyozták Félegyházán

A kétéves program ideje alatt öt orvos vizsgálta a bevont klienseket. Fő céljuk a szűrővizsgálatok fontosságának hangsúlyozása és az egészségügyi állapot javítása volt.

Vajda Piroska

A lakosság egészségügyi állapotának javítása, az egészségben eltöltött évek számának növelése volt egyebek mellett a célja annak a közelmúltban zárult kétéves programnak, aminek megvalósítására öt háziorvosi praxis fogott össze – tudtuk meg dr. Patkós Róbert háziorvostól, szakmai vezetőtől. Tájékoztatása szerint ez idő alatt ismét beigazolódott, hogy gondos prevencióval jelentős betegségek rizikójától lehet megszabadulni. Az uniós támogatásból megvalósult projektben három felnőtt kiskunfélegyházi háziorvos, egy félegyházi gyermekorvos és egy jászszentlászlói háziorvos vett részt. Dr. Bata Andrea, dr. Ozvald Anna, dr. Patkós Zoltán, dr. Faddi Zoltán és dr. Patkós Róbert összesen 1563 személynél végezték el az egészségi alap állapotfelmérést, 826 órában a bevont klienseknek prevenciós rendelést tartottak és 465 személy részesült legalább háromszori többletszolgáltatásban dietetikus, gyógytornász által.

– Konzorciumunk motivációja a korszerű, célzott, rizikó alapú prevenció lebonyolítása, különös tekintettel a legelterjedtebb, népegészségügyi problémát okozó állapotok, betegségek korai felismerésére volt. A betegségmegelőző állapotok felfedését követően a legmodernebb életmód-, egészségnevelési, dietetikai, mozgásterápiás és lelki egészség tanácsadási módszerek alkalmazásával az egészséges életforma és betegségmegelőzési ismeretek hatékony elsajátításának lehetőségét biztosítottuk a helyi lakosság számára – részletezte dr. Patkós Róbert. Arról is beszámolt, hogy a program során nagy hangsúlyt fektettek a szűrővizsgálatok jelentőségének tudatosítására, valamint az egészséges életmód népszerűsítésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában