LAJOSMIZSE

2020.01.08. 07:00

Új nevet kaphat a Ságvári utca

Józsáné dr. Kiss Irén, volt képviselő a Vasvári Pál utca elnevezésre tett javaslatot, míg Bagó István képviselő a Teleki Blanka utca elnevezésre.

Koós Kata

A Ságvári utca nevének megváltoztatását is tárgyalta a lajosmizsei önkormányzat legutóbbi ülésén. Józsáné dr. Kiss Irén, volt képviselő a lakosokkal való egyeztetés alapján a Vasvári Pál utca elnevezésre tett javaslatot, míg Bagó István képviselő a Teleki Blanka utca elnevezésre. A képviselő-testület úgy döntött, hogy egy harmadik felmérés is készüljön.

Módosította a környezetvédelemről szóló önkormányzati rendeletét a testület legutóbbi ülésén, melynek keretében többek között a magánszemélyek háztartási igényeit kielégítő tevékenységeket korlátozta az önkormányzat. A rendeletmódosítás szerint magánszemélyek által zajjal járó tevékenységet – mint például fűnyírás vagy hangos barkácsolás – hétfőtől szombatig nappal 7 és 20 óra között, vasárnapokon nappal 8 és 12 óra között lehet végezni, kiemelt ünnepnapokon pedig egyáltalán nem végezhető. A képviselő-testület a rendeletmódosítást egyhangú igennel megszavazta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában