GALÉRIA

2020.01.25. 07:00

Szalézi-díjat kapott munkatársunk, Hraskó István

Ünnepélyes keretek között péntek délután adták át a Szalézi Szent Ferenc-díjakat a sajtó munkatársainak a kecskeméti Wojtyla Barátság Központban.

Sebestyén Hajnalka

Fotó: BUS CSABA

Ünnepélyes keretek között péntek délután adták át a Szalézi Szent Ferenc-díjakat a sajtó munkatársainak a kecskeméti Wojtyla Barátság Központban. Az ünnepségen részt vett dr. Bábel Balázs érsek, Farkas P. József, a Wojtyla alapítója, valamint a város részéről Engert Jakabné alpolgármester és Lévai Jánosné tanácsnok, az egyházügyi bizottság elnöke.

A Kalocsa-Kecskemét Főegyházmegye hosszú évekkel ezelőtt alapította meg a Szalézi-díjat, mellyel az egyházi eseményeket népszerűsítő, hírt adó újságírókat tüntetik ki.

A díjat idén Hraskó István, a Petőfi Népe és a Baon.hu újságírója, Marozsi Szimonetta, a Gong Rádió munkatársa, Erdei Orsolya, a Kecskeméti Televízió szerkesztője, valamint Tódor Norbert, a Wojtyla ház újságírója vehette át. Dr. Bábel Balázs érsek személyesen köszönte meg az újságírók áldozatos munkáját.

Munkatársunk, Hraskó István méltatásában elhangzott: számára hivatás az újságírás. Egyszerre tekinti munkának, élménynek és szolgálatnak. Több mint egy évtizede dolgozik újságíróként a Petőfi Népénél. Cikkei alapos munka eredményeként születnek. Az újságírószakma elvárásainak épp úgy megfelelnek, mint a társadalmi normáknak és az etikának. Problémaérzékenysége, igazságérzete és az önmagával szemben támasztott magas elvárások következményeként születnek példás magyarsággal megírt cikkei. Kíváncsisággal, nyitottan közelít a témákhoz, nagy kitartással dolgozik, nem nyugszik, míg végére nem jár a problémás ügyeknek. Beleérző képessége, tapasztalata, érzékenysége segíti hozzá ahhoz, hogy interjúiból jól kirajzolódjon alanyainak személyisége. Emberszeretetét nem csak ezen keresztül ismerhetjük. Az elesettekről, segítségre szoruló emberekről születő írásai is árulkodnak arról, hogy szívvel-lélekkel teszi a dolgát nap mint nap.

Az ünnepségen Pálinkás Albert és Buda Ádám zenélt. Az ünnepséget állófogadás zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában