KISKUNHALAS

2020.01.09. 07:00

Lezárható tárolókba kerültek a konténerek

Halason is sok problémát jelentenek a lakótelepeken kihelyezett szemetes konténerek körül kialakult szeméthegyek.

Pozsgai Ákos

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Pozsgai Ákos

Az önkormányzat a lakókkal összefogva igyekszik megszüntetni az áldatlan állapotokat, több helyen bekerített, zárható tárolókat alakított ki a Halasi Városgazda Zrt. Első körben a Bem, a Bocskai, a Kossuth utcán, valamint a Kuruc vitézek-lakótelepen készültek el a ráccsal körbekerített, fentről is zárt tárolók, ahol elhelyezik a szemétgyűjtő edényeket. A pozitív tapasztalatok után a programot az önkormányzat kiterjesztette az Esze Tamás-lakótelepre is, ahol az év végére sikerült zárhatóvá tenni a szeméttárolókat.

A beruházások mindenütt önkormányzati támogatással valósultak meg. Azok kapnak kulcsot a bekerített tárolókhoz, akiknek van érvényes szemétszállítási szerződésük a hulladékszállító céggel és igazolják, hogy nincs felhalmozott tartozásuk a szolgáltató felé. A szolgáltató ugyanis továbbra is annak arányában biztosítja az edényeket, ahányan hivatalosan igénybe veszik a szolgáltatást.

Az Esze Tamás-lakótelepen okozták a legtöbb gondot a guberálók, a közeli pszichiátriai intézményből kijáró lakók rendszeresen feltúrták a szeméttároló edényeket és szétdobálták a szemetet. Ugyanakkor nem ritka az sem, hogy a város távolabbi pontjairól vitték a szemetet lakótelepi kukákba, így azok hamarabb megteltek.

Néhány helyen ugyan még látni kisebb-nagyobb szemétkupacokat, amelyeket általában azok raknak le a tárolók mellé, akik nem fizetnek a szemétszállításért, azonban mivel a legtöbb helyen köztérfigyelő kamerák is vannak a tárolók mellett, könnyen lebukhatnak a szemetelők.

Néhol még találni szemétkupacokat
Fotó: Pozsgai Ákos / Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában