Soltszentimre

2019.12.19. 07:00

Speciális motoros-liftes ágyat vittek ajándékba

Speciális motoros-liftes ággyal lepte meg Kabács Zoltán és Bedő István családja a súlyos betegségből kigyógyulni akaró Szücs Péter Lajost. A szállításról Nagy István, a település polgármestere és Ilyés Balázs gondoskodott. Az eszköz újabb segítséget jelent és megkönnyíti a mindennapokat – nyilatkozta hírportálunknak a soltszentimrei férfi.

Gulyás Sándor

Fotó: Gulyás Sándor

Szücs Péter Lajos tavaly március elején került be a kecskeméti kórház sürgősségi osztályára, majd a neurológiára. Az orvosok megállapították, hogy Guillain–Barré-szindrómája van, emiatt bénult le nyaktól lefelé. Az egyedül élő, erős akaratú férfi nem hagyta el magát, s mivel már karjai kezdtek újra életre kelni, megpróbálkozott kisebb házimunkákkal. Állapota lassan, de javulni kezdett, melyben nagyban közrejátszott, hogy a bajban nem maradt egyedül.

A Solti Bikák kötélhúzó csapatának tagjai élelmiszerekkel látták el, segítettek a ház körüli munkákban az év elején pedig egy mosogatógéppel ajándékozták meg Pétert. A soltszentimrei férfinek a továbblépéshez speciális tornaeszközökre van szüksége, ezért az ősszel féltve őrzött borgyűjteményét is áruba bocsátotta. Az eszköz a csont, az izomrendszer és a perifériás idegrendszer erősítésére, ingerlésére szolgál. Előnye, hogy a beteg otthonában, önállóan is tudja használni.

– Felhívásom nyitott fülekre talált. A gyűjtés jól áll a fő elemekre össze jött a pénz, jelenleg a kiegészítő dolgokra gyűjtök. A bordásfal megérkezett, készül rá a kiegészítő, utána tudjuk fölszerelni – mondta el hírportálunk érdeklődésre – Szücs Péter Lajos.

A bordásfal állványzatának elkészítését és felszerelését ugyancsak a Solti Bikák kötélhúzó csapata vállalta magára.

Szücs Péter Lajossal a Facebookon lehet felvenni a kapcsolatot, pénzadományokat pedig az alábbi számlaszámra küldhetnek a segíteni szándékozók: OTP 11773322-02043988.

A támogatók névsora: Hajós Norbert, Szilágyi Ferenc, Molnár János, Nyerges Kata, Meteovics András, Bánhegyi Ferenc, Kalotai Kornél, Hornyákné Fehér Ildikó, Kabács Zoltán, Tallós Ferenc, Bedő István.

Fotó: Gulyás Sándor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában