óév búcsúztatás

2019.12.30. 12:02

Petőfi Szilvesztert tartanak Kiskőrösön

Minden évben megemlékeznek a város nagy szülöttjéről a kiskőrösiek. Petőfi Sándort 1823. január 1-én keresztelték meg a kiskőrösi evangélikus templomban.

Barta Zsolt

A valódi születési dátum az óév utolsó napjára tehető, ennek tiszteletére évek óta Petőfi Szilvesztert tartanak a kőrösi polgárok. A mai rendezvénysorozat már délben elkezdődik. Ekkor adja elő a – helyi – Szilveszter Társulat 14 órakor, Ray Cooney: Család ellen nincs orvosság című darabot a művelődési házban. Ez ugyan a főpróba, de mindig megtelik a 400 fős színházterem. Majd 14:30-kor kulturális műsort tartanak a múzeum galériáján. Ekkor Domonyi László polgármester sorszámozott Petőfi köteteket ad át azoknak az egyévesek kicsinyeknek, akik a költővel azonos napon, azaz december 31-én látták meg a napvilágot. Majd képzőművészeti kiállítást nyit meg Babucsikné Zeikfalvy Anna grafikusművész. Bemutatják a Petőfi című képzőművészeti katalógust. Szakmai méltatásra Feledy Balázs művészettörténészt kérték fel. Délután 16 órakor Megemlékezés Petőfi Sándor szülőháza előtt, ahol Domonyi László polgármester serleges fogadalomtételt tesz. Majd Kassai Hajnal, az Emberi Erőforrások Minisztériuma múzeumi főosztályvezetője mond ünnepi beszédet, amelyet koszorúzás követ. Este 17:30- kor bemutató előadáson láthatja a közönség Ray Cooney: Család ellen nincs orvosság előadást. Éjfél után harminc perccel újévkezdő áldás az evangélikus templomban Lupták György esperes vezetésével, Petőfi Sándor keresztelési anyakönyvi bejegyzésének megtekintése. Január 1-én 17:00 órakor a művelődési központban újévi koncertre várják a közönséget. Fellép Breznyán István trombitaművész, Blaga Krisztina énekművész, a város fúvószenekara, és a mazsorettcsoport.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában