Kiskunfélegyháza

2019.12.11. 19:13

Köszöntötték az újszülötteket és a nagycsaládosokat

Több éves hagyomány Kiskunfélegyházán, hogy az adventi időszakban köszönti a város az év újszülöttjeit és a nagycsaládokat. Idén 221 kisbabát és 202 nagycsaládot köszöntött a város nevében Balla László alpolgármester a Móra Ferenc Művelődési Központban tartott szerdai ünnepségen.

Vajda Piroska

Balla László szerint nagyon jó döntés volt, amikor egy évtizede elindította az önkormányzat ezt a kezdeményezést, hiszen az elmúlt években nagyon sokan elfogadták a meghívását és a város ajándékát.

– Kiskunfélegyháza nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a városban született gyermekeknek és családjainak méltó körülményeket, megfelelő intézményi hátteret biztosítson a kiegyensúlyozott élethez – mondta köszöntőjében az alpolgármester. Örömmel számolt be arról is, hogy az elmúlt évben harminchárommal több kisbaba született Félegyházán, mint az előző esztendőben. A városvezető abban bízik, hogy az országos családbarát intézkedéseknek köszönhetően tovább gyarapodik a város gyermeklétszáma. Ugyanakkor a félegyházi önkormányzat igyekszik egy huszonegyedik századi, szép, családbarát várost építeni.

– Nem magunknak építjük és szépítjük a várost, hanem a gyermekeknek. Mindent megteszünk azért, hogy ne csak a múlt örökségére, hanem az általunk megteremtett értékekre is büszkék lehessenek utódaink. Parkokat, játszótereket, családbarát közösségi tereket építünk, hogy ezzel is erősítsük a város lakosságának összetartó erejét – fogalmazott az alpolgármester, aki az ünnepség keretében rendhagyó módon külön köszöntötte a város legkisebb babáját, Kis Tímeát, akit édesanyja életmentő műtéttel, várandósága 25. hetében hozott világra. Eltelt azóta tíz hónap, küzdelemmel teli időszak áll a család mögött, számtalan kezelés és gyógytorna vár még Tímeára, akinek egy ajándékcsomaggal kívánt jó egészséget a város nevében az alpolgármester.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában