galériával

2019.12.23. 20:00

Börtönkápolnát avattak Kiskunhalason

Katolikus kápolnát avattak hétfő délután az idén februárban átadott Kiskunhalasi Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben. A kápolna teljes egészében a fogvatartottak alázatos munkájának eredménye, a falfestés mellett az ő kezük munkáját és ötletességüket dicsérik a padok, valamint a falon díszelgő bibliai tematikájú képeket is elítéltek alkották.

Mester-Horváth Nikolett

Fotó: Pozsgai Ákos

Tanács Eszter Tímea ezredes, a halasi börtön parancsnoka elmondta, hogy az épület átadása óta tervezték egy kápolna létrehozását, hisz minden börtönben kell olyan hely, ahol meg lehet nyugodni és közelebb lehet kerülni Istenhez.

A kápolna ünnepélyes avatása a női elítéltek Jézus születését bemutató hagyományos betlehemi játékával kezdődött. A kápolnát Bábel Balázs, kalocsa-kecskeméti érsek szentelte fel, majd a Gál József plébánossal közösen szentmisét mutatott be. Az érsek atya emlékeztette a jelenlévőket arra, hogy volt idő, amikor fegyházakban, börtönökben tilos volt istentiszteletre szolgáló helyiségeket létrehozni pedig mindenkinek szüksége van olyan helyre, ahol békében együtt lehet Istennel. Bábel Balázs külön háláját fejezte ki azon elítéltek részére, akik két kezükkel tettek azért, hogy megépüljön ez a helyiség, hisz a templom- és kápolnaépítés Isten dicsőítésére szolgál – mondta.

A szertartás végén szentáldozáshoz járulhattak a fogvatartottak is, akik saját készítésű ajándékkal kedveskedtek Bábel Balázsnak és a meghívott vendégeknek. Köszönetképp az érsek atya szentképpel kedveskedett az elítélteknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában