galériával

2019.12.11. 11:30

Ajándékcsomagot kaptak a halasi családok

Kiskunhalason zárult a CBA és a Nagycsaládosok Országos Egyesülete Fiatalok a kisgyermekes családokért elnevezésű országos adománygyűjtő akciója. Halason hat kisgyermekes család kapott csomagot, amit Fodor Attila, az élelmiszerlánc kommunikációs igazgatója és Kardosné Gyurkó Katalin, a NOE elnöke, Fülöp Róbert polgármester és Ilcsik Annamária, a Kiskunhalasi Fészekrakó Egyesület elnöke adták át. Rajtuk kívül még további ötszáz családhoz fog eljutni az élelmiszer, pelenka és egyéb adomány szerte az országban.

Pozsgai Ákos

Fotó: Pozsgai Ákos

Idén hatodik alkalommal szervezett adománygyűjtést a CBA a Nagycsaládosok Országos Egyesületével (NOE) összefogva. Novem­ber elején indult az országos akció. – Az egyesület önkéntesei a vásárlóinkat arra kérték, ha tehetik, alapvető élelmiszerekből többet tegyenek a kosárba, és a többletet ajánlják fel a kijáratnál álló önkénteseknél a rászorulók javára – mondta el a program kiskunhalasi záró sajtótájékoztatóján Fodor Attila, a CBA kommunikációs igazgatója. Hozzátette, hogy az elmúlt években is nagy sikere volt ennek a programnak, az idei esztendőben azonban sikerült még több tartós élelmiszert gyűjteni, mint az előző években, hiszen 11,5 tonna élelmiszer gyűlt össze. Ezt kiegészítve, az élelmiszerlánc további egymillió forintot ajánlott fel a rászoruló gyermekes családok számára.

– Volt arra is példa, hogy az élelmiszer mellett ruhaneműt ajánlottak fel, azt is szívesen fogadtuk, és eljuttatjuk a rászorulókhoz, azonban alapvetően tartós élelmiszertermékeket és háztartási vegyi árut gyűjtöttünk, mert ezekre van leginkább szükségük a családoknak – mutatott rá Fodor Attila.

Öt évvel ezelőtt indult útjára a kezdeményezés a NOE-val. Szerettek volna segíteni a családokat támogató misszióban, hogy a társadalom rászoruló rétegét minél nagyobb mértékben támogassák a társadalmi szerepvállalás jegyében.

– A Fiatalok a kisgyermekes családokért elnevezésű adománygyűjtő akciónak köszönhetően az ünnepek közeledtével nagyon sok családnak tudtunk segíteni a gyűjtéssel – erről Kardosné Gyurkó Katalin, a NOE elnöke beszélt a sajtótájékoztatón, ahol köszönetet mondott az adományozóknak és az egyesület önkénteseinek.

– A kisgyermekes családok számára nagyon sokat jelentenek ezek a csomagok, gondoskodást, odafigyelést. Összesen ötszáz családhoz fog eljutni ez az élelmiszer, pelenka és egyéb adomány szerte az országban – tette hozzá. A legtöbb adomány az északkelet-magyarországi területre, Debrecenbe, Nyíregyházára, valamint Békés megyébe érkezik.

– Az idei évben még inkább megtapasztalhattuk azt, hogy az emberek jó szívvel adakoznak és segítenek azoknak, akinek nehezebb jelenleg. Sokkal több adomány gyűlt össze, mint korábban – emelte ki Kardosné Gyurkó Katalin, aki elmondta azt is, hogy a NOE közreműködésével összességében több mint kétezer családnak fognak tudni segíteni karácsony előtt. Ez a program attól különleges – tette hozzá –, hogy a fiatalok tehettek a kisgyermekes családokért. – Megtapasztalhatták az önkéntességet, az önzetlen segítséget, mindenképpen ők is gazdagodtak a program által – hangoztatta a szervezet elnöke.

Kiskunhalason négy család vehette át a sajtótájékoztató után az ajándékcsomagot, valamint még további két, egy négy- és egy hatgyermekes család otthonába vitték el a csomagot a NOE és a Kiskunhalasi Fészekrakó Egyesület munkatársai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában