Baja

2019.11.05. 20:33

Újabb fejlesztéseket remélnek a határtérségben

Tízmillió eurós finanszírozással indították a magyar és szerb határtérség harmadik pályázati felhívását az Interrek-IPA együttműködés keretében.

Kubatovics Tamás

Nyitnának a Roosevelt tér felé

Forrás: Petőfi Népe

Előreláthatólag ez az utolsó a program keretein belül, a pályázatokat szeptember végéig nyújthatták be. Ezek a körülmények is szerepeltek abban a javaslatban, amit az előző képviselő-testület utolsó ülésén részesített támogatásban. Idegenforgalmi és kulturális örökségi együttműködésekre szánt keretet célozhattak meg a határ két oldalán működő, az adott témában partnerségi kapcsolatra lépő szerveztek a legalább hat, legfeljebb tizennyolc hónapos projektekkel. Ezekről a jövő év második negyedévében várható döntés.

Nyitnának a Roosevelt tér felé
Fotó: Petőfi Népe

A Türr István Múzeum a Roosevelt téri kiállítótermének felújítására Apatin önkormányzatával együttműködve 300 ezer eurós – 17 650 eurós önrészt igénylő – projektet nyújtott be. Ez az Örökségszálló fejlesztéssorozat harmadik üteme lenne. A negyedik lépésben pedig az emeleti kiállítótér infrastruktúrájának, valamint a tárlatok informatikai szolgáltatásainak fejlesztésre a Szabadkai Múzeummal közös, az ötszázalékos – 5880 eurós – önrészt vállalva 117 ezer eurós tervvel álltak elő. Az Örökségszálló ötödik ütemében pedig az Újvidéki Egyetemmel és a Vajdasági Magyar Művelődési Intézettel szolgáltatások fejlesztésére, közösségi programokra, kiadványokra hasonló nagyságrendű összeget céloztak meg. Így összesen közel harmincezer eurós önerőt vállalt az önkormányzat. Mivel a tervekben a Deák utcai, egykoron a bank által használt ingatlanrész is érintett, ezért az önkormányzat a tulajdonos Magyar Állam szerepvállalásával kapcsolatos egyeztetéseket látott szükségesnek a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt-vel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában