BÁCS-KISKUN

2019.11.22. 12:03

Új vasúti menetrend lép életbe december 15-től

December 15-én, vasárnap lép életbe a MÁV-START 2019/2020-as menetrendje. A megyei közlekedést tekintve a Budapest-Cegléd-Kecskemét-Kiskunfélegyháza-Szeged illetve a Budapest-Kunszentmiklós-Tass-Kelebia vasútvonalon várhatók változások.

baon.hu

Forrás: MÁV Zrt.

Budapest–Cegléd–Kecskemét–Kiskunfélegyháza–Szeged vonal

  • A vonalon változik az ütemesen közlekedő InterCity-vonatok menetrendje és megállási rendje: naponta 2 vonatpár Szeged és Budapest-Nyugati között nem áll meg, menetideje 18 perccel rövidül. A reggeli és délutáni csúcsidőszakban így színvonalas közvetlen összeköttetés áll majd az üzleti céllal utazók és az egyetemisták rendelkezésére, számukra megfelelő időpontokban. A fővárosból alig több mint két óra alatt elérhetővé válik az egyik legfontosabb megyeszékhely. A többi vonat menetrendje a változáshoz igazodva módosul.
  • A gyorsított vonatok megállásainak pótlása érdekében új vonatok közlekednek Kőbánya-Kispest és Kecskemét között.
  • Az IC738-as és IC1733-es számú, Szent Gellért InterCity helyett Televonatok közlekednek – iskolai tanítási rend szerint – vasárnapokon. A Televonat a Nyugati pályaudvarról 11:28-kor indul, felszállás céljából megáll Zuglón és Kőbánya-Kispesten, továbbá le- és felszállás céljából Kecskeméten. A Televonat Szegedről 14:12-kor indul, megáll Kecskeméten, leszállás céljából pedig Kőbánya-Kispesten és Zuglón.
  • A Televonat modern, légkondicionálással, Wifi-vel, és konnektorokkal felszerelt Flirt motorvonattal közlekedik. Csak televonat-jeggyel vehető igénybe, mely egy kedvezményes, a hagyományos 50%-os jegynél is olcsóbb jegytípus. Így a diákoknak, fiataloknak, és a teljesárú felnőtt utasoknak is megéri ezt a vonatot választani. A Televonatra más (pl. diák-, csoportos, 26 év alatti stb.) kedvezmény, utazásra jogosító okmány (pl.: viszonylati IC kártya, START Klub kártyacsalád tagjai stb.) nem érvényes.
  • Budapest–Kunszentmiklós-Tass–Kelebia vonal

    Az S25-ös jelzésű személyvonatok a menetrendváltástól ismét Kőbánya-Kispest fordulóállomással közlekednek. Tartanak az egyeztetések annak érdekében, hogy a Budapest–Hatvan vasútvonal további vágányzárai esetében a kunszentmiklósi térség utasai igényeinek minél jobban megfeleljen a szolgáltatás, és a vonatok vágányzári menetrend keretében továbbra is a Keleti pályaudvart használhassák – közölte a MÁV.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában