Nagykőrös / galériával

2019.11.28. 20:00

Lencsevégre kapták Nagykőrös értékeit

Közel 170 fényképpel neveztek idén a nagykőrösi önkormányzat által meghirdetett Minden Ké(P)pen Nagykőrös elnevezésű fotópályázatra. A pályaművekből kedden nyílt kiállítás a Nagykőrösi Arany János Kulturális Központban, a verseny eredményhirdetését csütörtökön tartották.

Koós Kata

Fotó: Bús Csaba

A hagyományokhoz híven idén is meghirdette a nagykőrösi önkormányzat a KÖVA- KOM Nonprofit Zrt. közreműködésével Minden Ké(P)pen Nagykőrös elnevezésű fotópályázatát, melynek legfőbb célja évről évre, hogy a fényképezés szerelmeseit egy verseny keretében a város értékeinek, szépségeinek, jellegzetességeinek, fejlődésének megörökítésére buzdítsa. A pályaműveket szakmai zsűri bírálta, melynek tagjai ifj. Papp Elek és Botocska Péter, fotóművészek, Szabó Sándor, természetfotós, továbbá Vidra Tamás, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi tájegységvezetője voltak. A bíráló bizottság által legjobbnak ítélt fényképekből kedden nyílt kiállítás a Nagykőrösi Arany János Kulturális Központ Rácz József Galériájában. A tárlatot dr. Czira Szabolcs, polgármester nyitotta meg.

– Évről évre visszajárok e rendezvényre, és azt látom, hogy egyre jobb képek készülnek, és egyre nagyobb az érdeklődés a fotópályázat iránt. Idén közel 170 fényképpel neveztek. Azt gondolom, büszkék lehetünk városunkra – mondta, majd hozzátette: a pályázatra beérkezett fotók mindegyikén tükröződik az a nagyfokú városszeretet a lakosság részéről, mely jelentősen hozzájárult Nagykőrös környezetszépítő versenyeken elért sikereihez. A tavalyi évben ugyanis a Virágos Magyarország verseny fődíját, idén pedig az Entente Florale Europe nemzetközi megmérettetés ezüst minősítését nyerte el a város.

A tárlatmegnyitón ünnepi műsort adott a Nagykőrösi Városi Óvoda Kárász úti intézményének Süni csoportja. A pályamunkákat Szabó Sándor, a bíráló bizottság tagja értékelte.

– A pályaművek elbírálásánál alapvető szempont volt, hogy olyan képek kerüljenek a falra, melyek technikailag elérnek egy színvonalat. A múlt évekhez képest óriási fejlődést látok a képeken – mondta.

A pályázók négy témakörben – Nagykőrös természeti értékei, Összefogással az élhetőbb környezetért, Virágos Nagykőrösért, valamint Nagykőrös épített értékei, műalkotásai tárgykörben – nevezhettek ifjúsági vagy felnőtt kategóriában. A verseny eredményhirdetését az önkormányzat csütörtöki képviselő-testületi ülésének keretében tartották.

Ifjúsági kategóriában Bognár Fanni, Farkas Ferenc Szabolcs és Szűcs Erik vehetett át díjat, felnőtt kategóriában pedig Balog Edit, Major Edina, Némedi Edit, Palotainé Grónai Éva, Sós Sándorné, Klinkó László, Palásti Ferenc és Varga Róbert pályamunkáit ítélte a legjobbnak a szakmai zsűri.

A közönség kedvence kerestetik

A kiállítás látogatói idén is minden témakörön és kategórián belül voksolhatnak kedvenceikre. A közönségszavazatokat a tárlat nyitva tartásáig, január 10-ig a kiállítás helyszínén, azaz a kulturális központ Rácz József Galériájában elhelyezett urnába várják a szervezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában