Kecskemét / Galériával

2019.11.22. 17:30

Kilenc óvoda vett részt az idei Varázshegy Fesztiválon

Kilencedik alkalommal rendezték meg pénteken a Varázshegy Dramatizáló Fesztivált Kecskeméten a Széchenyi sétányi óvodában.

Csordás Bettina

Fotó: BUS CSABA

Kilenc óvoda képviseltette magát a kilencedik Varázshegy Fesztiválon. Pénteken a korábbi évekhez hasonlóan ismét megrendezték a vidám hangulatú mesés-zenés produkciókkal teli óvodai eseményt. A fesztivál Shakespeare egyik idézetével kezdődött.

„Színház az egész világ, és színész benne minden férfi és nő.” – hangzott el az intézmény köszöntőbeszédében.

A dramatizáló fesztivál egy tehetségkutató rendezvény, ahol a produkciókat külön szakmai zsűri értékeli. A zsűri a jövőbeli tehetséggondozást kiemelten fontosnak tartja. Az intézmény külön hangsúlyozta, hogy a tréfás, csalafinta és királyos mesék látszólag a szórakoztatásért felelnek, de a legfőbb céljuk a rendezvénnyel a tehetségek felkutatása és gondozása.

A fesztivál célja tehát nem a versenyeztetés volt, a rendezvény végén minden csoport kapott egy mesekönyvet, valamint a gyermekeket külön ajándékkal is megjutalmazták. A szakmai zsűri szerinti legtehetségesebb előadók elismerő oklevélben részesültek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában