szociális munka

2019.11.23. 09:25

Elismerték a kiváló teljesítményeket Halason

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Bács-Kiskun Megyei Kirendeltségéhez tartozó intézmények munkatársait köszöntötték Kiskunhalason. A szociális munka napja alkalmából a Tiszti Klubban rendezett megyei ünnepségen dr. Tóth Mária, a kirendeltség igazgatója és Benedek István Zsolt, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság főigazgatója elismeréseket adott át.

Pozsgai Ákos

A szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi szolgáltatások területén jelenleg csaknem százezren dolgoznak országszerte. Az ellátásban az állam mellett az önkormányzatok, civil szervezetek és az egyház is részt vesz, amely hatalmas feladat és csak a legteljesebb társadalmi összefogással látható el – hangzott el az ünnepségen.

– „Mosolyod, mely szívből fakad, az igaz barátság látható jele, hintsd be a világot egészen vele.” – ezzel a Szent II. János Pál pápától idézett gondolattal köszöntötték az ünnepség résztvevőit, ahol előbb dr. Tóth Mária, a megyei kirendeltség igazgatója, majd Benedek István Zsolt, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság főigazgatója köszöntötte a szociális ágazatban dolgozókat.

– Október végén, november elején az 1956-os eseményekre emlékeztünk, az első szó, ami sokunknak erről az évszámról eszünkbe jut, az a hősiesség. Mit jelent a hősiesség napjainkban? Hogyan lehet hős egy olyan szerencsés nemzedék tagja, ahol nincsenek háborúk, forradalmak és nincs elnyomás? – tette fel a kérdés a főigazgató, majd így folytatta.

– Napjainkban egy jó ügy a másokon való segítés. Az annak érdekében végzett tevékenység is jellemezhető hősiességnek. Önök, a szociális és gyermekvédelmi ágazat dolgozói elkötelezettek az elesettek és rászorulók felkarolása mellett. Kitartva még akkor is, ha kihívásokkal teli környezetben kell teljesíteni. A forradalom napjaiban hivatásukat végző ápolók, nővérek vélhetően nem hősök akartak lenni, egyszerűen tették meggyőződésük szerint a dolgukat, önzetlenül segítettek az arra rászorulókon. Ugyanúgy, ahogy önök teszik ezt nap mint nap. Önök számunka kétségtelenül a mindennapjaink hősei – hangoztatta Benedek István Zsolt.

Az ünnepség arra is alkalmat adott, hogy az intézményvezetők javaslatára személy szerint is köszönetet mondtak azoknak, akik hivatásukat teljesítve kiemelkedő példát mutatnak nemcsak a kollégáiknak, hanem az egész társadalomnak. Főigazgatói elismerést kapott Kapin Ágnes, a Bács-Kiskun Megyei „Platán” Integrált Szociális Intézmény szociális munkatársa, Molnárné Szabó Szilvia, a Bács-Kiskun Megyei „Bárka” Integrált Szociális Intézmény foglalkoztatási koordinátora, Trencsányiné Vizi Erika, a „Harmónia Integrált Szociális Intézmény terápiás munkatársa, Kocsis Zsuzsa, a Bácsborsodi „Őszi Napfény” Integrált Szociális Intézmény terápiás munkatársa és Virág Elek Nándorné, a Bács-Kiskun Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat gyermekfelügyelője.

Első alkalommal ismertek el az intézményeket támogató külső személyeket, akiknek a segítsége nagyban hozzájárul az ellátottak és a gondozottak életminőségének a javításához. Főigazgatói elismerésben részesült Kovács Erika, a Krisztus Szeretete Egyház pásztora, aki a Bács-Kiskun Megyei „Platán” Integrált Szociális Intézmény Tassi Otthonában tevékenykedik, valamint Tóthné Bodogán Ilona, a Gyermekvédelmi Főigazgatóság Bács-Kiskun Megyei Kirendeltségének beszerzési referense.

Az ünnepség az ünnepi beszédek és elismerések átadása után szeretetvendégséggel folytatódott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában