Ordas

2019.11.24. 07:00

Élénkülő falusi turizmusra számítanak a településen

A Duna mente legkisebb települése Ordas, alig négyszázötvenen lakják. A Duna közelsége, valamint az utóbbi években megnövekedett horgászturizmus késztette arra az önkormányzatot, hogy fontolóra vegye egy olyan szálláshely kialakítását, ahol az egy-két napra, de akár hosszabb időre érkezők elszállásolását meg tudják oldani.

Zsigmond Enikő

A falu központjában lévő házat az önkormányzat vette meg

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Zsigmond Enikő

Szóba került a hasznosítás más lehetősége is: a paksi bővítéshez kapcsolódó szállásigény kielégítése.

Adott volt a faluközpontban egy üresen álló lakóház, melyet az önkormányzat megvásárolt, és még tavaly márciusban a felújítására pályázatot nyújtott be a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítványhoz. Az atomerőmű alapítványának kuratóriuma szabad utat engedett a beruházásnak, és csaknem 20 millió forint vissza nem térítendő támogatást adott a teljes felújításra, mely a napokban fejeződött be. Már csak a takarítás, udvarrendezési feladatok vannak hátra.

– Településünk természeti adottságai, a Duna közelsége, a szép, csöndes falusi környezet az utóbbi időben egyre több embert vonz a községbe, s olyan turisztikai igényeket eredményez, melyeket településünk nem tud kielégíteni. A jelenlegi beruházással egy minden igényt kielégítő szálláshellyel gazdagodott községünk, melyet reméljük, jól ki fogunk tudni használni – mondta Szabó Zsolt polgármester.

A falu központjában lévő házat az önkormányzat vette meg
Fotó: Zsigmond Enikő / Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában