Helvécia / Galériával

2019.11.22. 16:33

Diák mesélt diáknak a szakmájáról

Pályaválasztási napot tartottak pénteken a helvéciai Wéber Ede Általános Iskolában. A tanítás nélküli napon a diákok ízelítőt kaphattak a különböző szakmákból a kecskeméti Gáspár középiskola jóvoltából.

Sebestyén Hajnalka

A szakmákat gyakorlati oldalról ismerhették meg a wéberes tanulók, ráadásul a gáspáros fiatalok szempontjából. A szakmákat – például ács, fodrász, kozmetikus, festő, autóvillamossági – maguk a diákok mutatták be, és mesélte róla a pályaválasztás előtt álló gyerekeknek. A hetedikeseknek egy korábbi wéberes, ma már sikeres fiatal szakember mesélt szakmájáról. A tornateremben pedig a gáspáros rendvédelmis diákok tartottak önvédelmi bemutatót.

Béresné Ildikó, a Wéber Ede iskola igazgatónője elmondta: első alkalommal szerveztek pályaválasztási napot, segítséget adva ezzel a tanulóknak, hogy ne csak elméleti úton, hanem gyakorlati oldaláról is megismerjenek néhány szakmát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában