Díjátadó

2019.11.12. 12:39

A faluvezetés közösségépítő munkáját díjazták Petőfiszálláson

Első alkalommal adta át elismerő díjait a Nemzeti Művelődési Intézet a lakiteleki Népfőiskolán tartott szakmai konferencián, a közösségépítő, értékfeltáró tevékenységeket díjazták.

Vajda Piroska

Forrás: Petőfi Népe

Az idén alapított díjakkal megbecsülését kívánja kifejezni a szervezet azon személyek és közösségek felé, akik kiemelkedő és magas szakmai színvonalú közösségépítő, értékfeltáró tevékenységet végeznek. A díjazottak között volt a petőfiszállási önkormányzat is.

A Közösségeket Támogató Önkormányzat díjat Szász János polgármester Závogyán Magdolnától, a Nemzeti Művelődési Intézet ügyvezetőjétől és dr. Simicskó István kormánybiztostól vehette át.

Fotó: Petőfi Népe

Az indoklásban elhangzott: a községben kiemelt figyelmet fordítanak a hagyományok, a települési értékek megőrzésére és továbbadására, a közösségek munkájának támogatására, a fiatal korosztály tanulásának, művelődésének, közösségbe történő bevonásának előmozdítására. A közösségi élet jeles napjai összefogják a község lakóit, melynek szinte mindenki szervezője is és résztvevője. Megőrzik a közösségi alkalmakon és foglalkozásokon a seprűkötés, a kosárfonás, valamint a tanyasi önfenntartó életforma, a tanyai lét fenntartásának hagyományos házi praktikáit, a baromfitartás, disznóölés, lekvárfőzés, gyógynövények gyűjtése ismereteit. Az önkormányzat az együttműködések ápolója, mert azt vallják, együtt mindent meg lehet oldani, az együttlétek hozzájárulnak a község lakói­nak megtartásához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában