Kecskemét / galériával

2019.10.07. 21:07

Sportcsarnok épül a Bányai Júlia Gimnáziumban

Tao-támogatások révén, 430 millió forintból új könnyűszerkezetes sportcsarnok épül Kecskeméten, a Bányai Júlia Gimnáziumban. Jövő őszre várhatóan kész is lesz.

Hraskó István

Fotó: Bús Csaba

A sportcsarnok a gimnázium udvarán, a mostani aszfaltborítású kosárlabdapálya helyén lesz, két-két öltözővel és szertárral, a kosarasok mellett a röplabdások is szabvány méretű pályán játszhatnak majd itt. A 30 százalékos önerőt a pályázathoz az önkormányzat biztosítja. A létesítmény alapkövét hétfőn tették le, az ünnepség során Ivkovicné Béres Tímea, a Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia igazgatója elmondta: az elmúlt hét évben öt iskola tornatermét újította fel az akadémia a tao-s pályázatok révén, és szintén ennek a rendszernek köszönhető a sportakadémia kialakítása is a régi uszodában.

– Ezeknél a fejlesztéseknél mindig azt az elvet követtük, hogy ne csak a kosárlabdázók, hanem az adott intézménybe járó diákok sportolási körülményei is javuljanak, hiszen nagyon fontos a mindennapos testnevelés – hangsúlyozta Ivkovicné Béres Tímea.

A pályázatot tavaly áprilisban adták be, az építési engedély jóváhagyása után hozott határozatot az emberi erőforrások minisztériuma és a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége a pályázat engedélyezéséről, és indulhatott meg a keret feltöltése a támogatók által. Az igazgató kiemelte, hogy a szülők és a cégvezetők összefogása eredményre vezetett, és idén nyárra összeállt a költségvetés – az egyharmados önerőt az önkormányzat biztosítja. Szemereyné Pataki Klaudia Piskolti Jánost és Molitórisz Károlyt emelte ki a támogatók közül, mellettük még sokan kaptak egy díszoklevelet a segítség elismeréseként.

– Az adózási rendszernek köszönhetően nem a központi költségvetésbe folyik be az adó, hanem itt helyben el tudjuk dönteni, hogy közösségünknek, városunknak, iskolai- és sportéletünknek mi a fontos, ebben ad lehetőséget a kormány, és mi ezzel nagyon komolyan élünk is évek óta – jelentette ki a polgármester. A szövetség részéről Bodnár Péter beszélt a pályázat fontosságáról, az alapkő földbe helyezése előtt pedig Lukács Lajos, a gimnázium igazgatója mondott köszönetet az iskola sportéletének támogatásáért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában