Krumplinap

2019.10.31. 08:54

Sokféle krumplis ételt készítettek Dunaegyházán

Az önkormányzat a Szlovák és a Roma Nemzetiségi Önkormányzattal összefogva ismét megrendezte őszi rendezvényét, a Krumplinapot a művelődési ház udvarán.

Lencsés P. Anna

Az egyszerű alapanyagból fenséges ízeket hoztak ki

Forrás: Petőfi Népe

Szilágyi István polgármester köszöntőjében kiemelte, hogy nemzetiségi településükön a rendezvénnyel szeretnék erősíteni a közösségi összetartozást és ápolni hagyományaikat. Nem csak helyiek főztek, hanem a szomszéd településekről, Dunavecséről és Soltról is jöttek főzőcsapatok, valamint az egyházi elszármazottak közül is jó páran hazalátogattak a neves és közkedvelt eseményre.

Sokan, sokféle krumplis ételt készítettek saját recept alapján. A hagyományt ápolva, a nyugdíjasok megfőzték a „masinás” csuszát és a dunaegyházi gombóclevest, de ezeken kívül sokféle formában, sós és édes ízesítésben is megjelent a burgonya, volt chipskrumpli, lapcsánka, virsli burgonyás bundában, lángos, lekváros gombóc, paprikás krumpli. Az ételekből a résztvevők szabadon kóstolhattak.

Az egyszerű alapanyagból fenséges ízeket hoztak ki
Fotó: Petőfi Népe

Tortasütő versenyt is rendeztek, amelyen a „Legfinomabb torta” címet Váczi Margit tojáslikőrös-meggyes, a „Legkülönlegesebb torta” címet Nagy Petra pálinkás-áfonyás tortájának ítélte a zsűri. Három különdíjat is kiosztottak, amelyeket Schiffer Zsoltné, Váczi Margit és Bagóné Feldinszki Cintia vehetett át. A remek hangulatú nap a gyermekek és a felnőttek részére is szórakoztató programokkal zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában