galériával

2019.10.01. 19:03

Megünnepelték Szent Mihály napját a szabadszállásiak

Nagy érdeklődés mellett zajlott a hétvégén a mára már hagyományosnak számító Szent Mihály napi program Szabadszálláson.

Gulyás Sándor

A gasztro-kulturális fesztivál szüreti felvonulással indult, a fogatosok és csikósok bejárták a város utcáit, a megállókban az Ezüst Kopogók Néptánc Együttes apraja-nagyja műsorának tapsolhatott a nézősereg. A program a vásártéren főzőversennyel folytatódott, a vállalkozó kedvű amatőr és profi szakácsok két kategóriában mérték össze tudásukat. A kisgyermekes családokat játszóház, ugrálóvár és trambulin várta. Hogy senki ne maradjon éhen, a szervezők harapni valóról is gondoskodtak. Az érdeklődők mindemellett megcsodálhatták a helyi termelők pékárutól, fűszerektől, zöldségektől és gyümölcsöktől roskadozó „bőségasztalát” is. A színpadi műsort követően hirdették ki a főző, a süteménysütő, és a madárijesztő szépségverseny eredményeit.

A bográcsos pörkölt kategóriában az első helyet a Változás csapata (birkapörkölt) hódította el, megelőzve Csaplár Csabát (Csintovai szürkemarha pörkölt) és Harsányi Zsoltot (zúzapörkölt juhtúrós galuskával). Az egyéb étel kategória győztese Majorosné Pető Anita (szabolcsi töltött káposzta) lett, a második helyen a Szabadszállási Tűzoltóság csapata (halászlé), míg a harmadikon a 2/a osztály (babgulyás) végzett.

A süteménysütő versenyre ugyancsak két kategóriában lehetett nevezni. A legfinomabb édes süteményt Cserjés Sándorné készítette, második lett Szűcs Katalin, a harmadik pedig Holczmann Mihályné. A sós sütemények versenyét Kovács Sándorné nyerte, a képzeletbeli dobogó második fokára Szűcs Katalin, míg a harmadikra Holczmann Mihályné állhatott fel. A díjakat dr. Salacz László országgyűlési képviselő, dr. Báldy Zoltán polgármester és a zsűri tagjai adták át.

Az este hátra lévő részében a Varga Miklóssal kiegészült Tóth Reni Band, valamint Éliás Gyula koncertjét élvezhette a közönség.

Kicicomázták a madárijesztőket

A gasztro-kulturális fesztivál érdekes színfoltja volt a madárijesztő szépségverseny, melyet idén a helyi Petőfi Sándor Általános Iskola 2/a osztályosai nyertek meg, maguk mögé utasítva a 2/b gárdáját. A harmadik helyezettnek járó jutalmat a „Tök jó fej kisasszonyok” vihették haza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában