galériával

2019.10.24. 11:30

Könnyebb lett az ügyintézés Jánoshalmán

Öt település polgárai intézhetik ügyeiket mostantól a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Jánoshalmi Járási Hivatal új épületében, amit kedden avattak fel. A Kormányablak egyelőre maradt a korábbi helyén.

Tapodi Kálmán

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Tapodi Kálmán

„Tapasztalt egyének babonája, hogy a hivatalokban való császkálás ritkán vezet jóra.” – idézte az avatóünnepségen Fülig Jimmyt, Rejtő Jenő regényhősét Bíró Attila, a Miniszterelnökség hatósági ügyekért felelős helyettes államtitkára.

A politikus úgy vélekedett: az új épület elkészítése egy viszonylag egyszerű része a feladatnak, de ahhoz, hogy jól működjön, ott szakképzett, elkötelezett munkaerőnek kell dolgozni. Hangsúlyozta: éppen ezért fontos, hogy a hivatalokban dolgozók ne csak az aktákat lássák, hanem azokat az embereket is, akiknek a sorsáról felelős döntést kell hozni.

Bíró Attila arról is szólt, hogy az államnak egy célja van: a magyar közigazgatás egyfelől méltó legyen ahhoz a hagyományhoz, amit a több mint ezer esztendős magyar keresztény állam megkövetel, másfelől pedig a 21. század kihívásainak is megfeleljen.

Bányai Gábor országgyűlési képviselő beszélt a hivatal építésének történetéről is, amit nem mindenki fogadott örömmel. Voltak, akiknek nem tetszett, hogy falusias környezetben modern épület létesül. Az új hivatal azonban elkészült, ami egyrészt ügyfélbarátibb helyszín, ahol az ügyintézés is gyorsabbá vált a digitalizáció miatt. A politikus kiemelte: a közigazgatásban dolgozókat a jövőben is meg kell becsülni, hogy kitartsanak a szakmájuk mellett, amihez a béreiket is emelni kell.

Jánoshalma újraválasztott polgármestere, Czeller Zoltán a járás települései – Jánoshalma, Mélykút, Borota, Rém és Kéleshalom – lakosainak nevében mondott köszönetet az hivatalért. Mint elmondta: olyan helyszínt próbáltak biztosítani a járási hivatal részére, ami közel van az autóbusz-váróteremhez, ahonnan könnyen megközelíthetők az intézmények is.

Dr. Zombor Attila, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal főigazgatója elmondta, hogy két éve teremtődtek meg a feltételek ahhoz, hogy új járási hivatal létesülhessen a városban. Mint közölte: a megye járási hivatalai közül egyedül a jánoshalmi az, ahol minden egy helyen tud majd működni.

Bodroginé dr. Mikó Zsuzsanna járási hivatalvezető elmondta, hogy a megye legkisebb járása a jánoshalmi, mégis három helyszínen működött eddig. A régi épületeket most visszaadják a városnak és örömmel költöztek az új épületbe, ahol ezentúl is mindent megtesznek az ügyfelek elégedettségéért.

Egy év múlva költözhetnek

A Kölcsey utcai 12. szám alatti épületben a földszinten kap helyet a Foglalkoztatási Osztály, és az ügyfelek ott találhatják meg a gyámügyi ügyintézőket is. A költözés előtti ügyfélfogadási rend az új épületben is érvényes, és nem változtak a hivatal dolgozóinak telefonszámai és e-mail-címei. Mint elhangzott: a Kormányablakot egyelőre nem érinti a költözés, változatlanul marad korábbi helyén, a Béke tér 1. sz. alatt. A Kormányablak – egy korábbi fenntartási kötelezettség miatt – még egy évig a városháza épületében működik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában