bírság

2019.10.16. 14:10

Drága lehet az avar elégetése Baján

A város belterületén októberben és novemberben engedélyezett az avar és kerti hulladék nyílttéri égetése, erre hívta fel a figyelmet tájékoztatójában dr. Papp Zoltán jegyző.

Kubatovics Tamás

A zöldhulladékot elviszi a zöldjárat, de végső esetben fel is gyújtható

Forrás: Petőfi Népe

Bár a helyi szabályozás meghatározásakor is hangsúlyozottan a a komposztálást, illetve az elszállítást ajánlották, a tavaszi és őszi időszakban két-két hónapra lehetővé tették az avarégetést. Ez azonban csak az I. övezeten – a tágabban értelmezett belvároson – kívüli területeken lehetséges. Ráadásul az égetést be kell jelenteni a katasztrófavédelmi hatóságnak, a szárított hulladékot pedig kizárólag szélcsendes időben gyújthatja meg portáján a tulajdonos.

Mint arra a napokban kiadott jegyzőtájékoztató felhívja a figyelmet: akár százezer forintos bírsággal is sújtható, aki nem jelzi a tűzoltóknak a kerti hulladék meggyújtásának helyét és idejét, a tiltott zónában avart égető magánszemély pedig kétszázezer, míg cég ötszázezer forintig terjedő bírsággal is sújtható, akárcsak az engedélyezett időszakon kívül így cselekvők. Külterületen az irányított égetés a hatóság engedélyéhez kötött, az országban egységes szabályok szerint, figyelmeztet tájékoztatójában a jegyző.

A zöldhulladékot elviszi a zöldjárat, de végső esetben fel is gyújtható
Fotó: Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában