Kecskemét / galériával

2019.10.09. 11:33

A roma kultúra értékei elevenedtek meg a színpadon

A cigány kultúra értékeire és az összefogás fontosságára igyekszik felhívni a figyelmet a Khamoro Táncszínház Sárközi üzenete című produkciója, melyet kedden mutattak be országjáró turnéjuk első állomásaként a kecskeméti Kelemen László Kamaraszínházban. Az előadás előtt Langerné Victor Katalin, társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkár köszöntötte a közönséget.

Koós Kata

Fotó: Bús Csaba

– A társadalmi felzárkózás 2010-ben indult. Az egyik legfontosabb kötőerő a magyarság és a magyar cigányság életében a kultúra. Nagy hangsúlyt szeretnénk arra tenni, hogy bemutassuk, a cigány kultúra nem a szegénység kultúrája, hanem nagyon színes, impulzív, igényes, magas minőségű, színvonalas kultúra – mondta.

A humorban, zenében és táncban bővelkedő darab történetét az Egri csillagok egyik szereplője, Sárközi, a ”ragyás cigány” ihlette, aki segíti a magyarokat a török elleni harcban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában