Kecskemét / galériával

2019.10.01. 14:00

A Népmese Napját ünnepelték a Ráday Múzeumban

Hétfőn megünnepelték a Népmese napját a kecskeméti Ráday Múzeumban, ezzel is tisztelegve Benedek Elek meseíró munkássága előtt.

Sebestyén Hajnalka

Fotó: Sebestyén Hajnalka

Szeptember 30-át, Benedek Elek születésnapját, a Magyar Olvasástársaság kezdeményezésére 2005-től a Népmese Napjának nevezték ki. Ehhez a kezdeményezéshez idén immár harmadszor kapcsolódott a kecskeméti Ráday Múzeum.

Napközben összesen 550 óvodás és kisiskolás gyermek hallgatta meg a meséket, melyek mindegyike kapcsolódott az állatokhoz, hiszen a héten van az Állatok Világnapja is. Ezzel is szerették volna felhívni a mesehallgató gyermekek figyelmét az állatokról való felelős gondoskodás fontosságára. Olyan mesélőket kértek fel a mesélésre, akik valamilyen módon kapcsolatban állnak az állatokkal. A meseolvasók között volt állatorvos, állatvédő és segítő alapítványok és a Vadaskert munkatársai.

Az egyik mesét a Mentsvár az Állatokért Alapítvány munkatársa mesélte el. Az alapítvány három kiskutyát is magával hozott, a gyerekek nagy örömére. A sündisznóról szóló mesét a második turnusban a Klapka utcai ovisok, a Csigabiga ovisok, az Angyalkert ovisok és a Refi kisdiákjai hallgatták meg.

A mesehallgató csoportok nem érkeztek üres kézzel, állateledelt hoztak a Mentsvár számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában